Fókuszban Hírek

Előzetes: A marsi

A marsi (The Martian) Matt DamonAvagy A mentőexpedíció – egyre biztosabb ugyanis, hogy ez lesz az év egyik legjobban várt sci-fiének a magyar címe. Még csak néhány órája, hogy beköszönt hozzánk Mark Watney, azaz a marsi, már meg is érkezett a filmhez az első előzetes.

Miről is van szó? A tavalyi év egyik legjobb és legsikeresebb könyvének adaptációjáról, amit Ridley Scott Matt Damonnal a főszerepben Magyarországon forgatott – érhető így már az örömujjongásunk? És akkor még azt nem is mondtuk, hogy Damon mellett Jessica Chastain, Chiwetel Ejiofor, Kate Mara, Kristen Wiig, Michael Pena és Jeff Daniels is játszik a filmben.

Aki az eredeti regényt nem ismeri, némiképp talán szkeptikus lehet, hiszen a témában született már több hasonszőrű alkotás (Mars mentőakcióA vörös bolygó), egyik sem túl nagy sikerrel. A könyvben azonban az említettekkel szemben minden elképesztően realisztikus, valódi szórakoztató tudományos irodalom, mondhatni pop-geek a legjobb fajtából. Ennek számos eleme visszaköszön az előzetesben, noha a látottak alapján a hollywoodi érzelemdagály még az űrbe is képes kiönteni. Novemberben meglátjuk, ez mennyit segít vagy épp mennyit árt a történetnek.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. [email protected]

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés