Hírek

Előzetes: A mindenség elmélete

Eddie Redmayne és Felicity Jones A mindenség elmélete című filmben
Eddie Redmayne és Felicity Jones A mindenség elmélete című filmben
Eddie Redmayne és Felicity Jones A mindenség elmélete című filmben

Stephen Hawking napjaink egyik leghíresebb tudósa, részben talán a furcsa külső tüneteket produkáló betegsége miatt. A fizikus fiatal korában találkozott ezzel a betegséggel, ezt dolgozták fel a szélesvásznon, az első előzetes szerint fantasztikusan. A mindenség elméletét novemberben mutatják be az Egyesült Államokban, hazánkban pedig január 15-ig kell még várni rá.

Ő volt az, aki a lét, a világmindenség meg minden című kérdésre nem azt a választ adta, hogy 42, hanem rájött a világegyetem keletkezésének történetére. Azóta megkülönböztett figyelem övezi Stephen Hawkingot, hiszen neki egyszerre kellett megküzdenie a motor neuron betegséggel és az univerzum legnagyobb kérdéseivel.

A zseni magánéletéről, betegségének legyűréséről és a szerelmi életéről írt memoárt Jane Hawking, a fizikus felesége. A regényből James Marsh, a nagysikerű Ember a magasban c. dokumentumfilm rendezője készített egy életrajzi drámát, amelyet hamarosan hazánkban is bemutatnak. Stephen Hawkingot a viszonylag ismeretlen Eddie Redmayne alakítja (A nyomorultakEgy hét Marilynnel), feleségét pedig Felicity Jones játssza el (Őrülten hiányzolA csodálatos Pókember 2.).

Az előzetes egyszerűen tökéletesre sikerült: drámai, megrázó, romantikus és még történelmi is. Csak győzzük kivárni január 15-t.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com