Hírek

Előzetes: Alfonso Cuarónnak most odaadnánk az operatőri Oscart, filmjét mégsem láthatjuk nagyvásznon

Alfonso Cuarón: Roma

Az ember gyermeke és a Gravitáció rendezőjének új filmje, a Roma meseszép fekete-fehér színekben mutatja be egy mexikói család életét a ’70-es években.

A kétszeres Oscar-díjas mexikói rendező, Alfonso Cuarón legújabb filmjének világpremierje augusztus végén, Velencében lesz. A minap érkezett meg első teaser előzetese. Minden látszat szerint a Roma lesz a rendező eddigi legszemélyesebb alkotása. A 2001-ben készült Anyádat is! után most forgatott először spanyol nyelven, ráadásul a történet eddig ismert részletei szerint könnyen elképzelhető valamilyen önéletrajzi alkotás.

Maga a rendező amúgy már július végén saját Twitter csatornáján közreadott egy rövid képsort, amihez ennyit írt: „Vannak a történelemben olyan időszakok, amelyek megsebzik a társadalmat. Vannak az életnek olyan pillanatai, amelyek teljesen átformálják az embert.”

A velencei világpremier után a film részt vesz a torontói és a New York-i fesztiválon is, forgalmazási jogait pedig a Netflix szerezte meg. Így ezt a csodálatos látványvilágot nagyvásznon itthon sajnos nem láthatjuk. Kivéve persze, ha a tavalyi évhez hasonlóan Miskolcon idén is lesz egy nagy dobás. Akkor ugyanis Darren Aronofsky anyám! című filmje érkezett a Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválra csupán néhány nappal a velencei világpremier után.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya