Hírek

Előzetes: Alfonso Cuarónnak most odaadnánk az operatőri Oscart, filmjét mégsem láthatjuk nagyvásznon

Alfonso Cuarón: Roma

Az ember gyermeke és a Gravitáció rendezőjének új filmje, a Roma meseszép fekete-fehér színekben mutatja be egy mexikói család életét a ’70-es években.

A kétszeres Oscar-díjas mexikói rendező, Alfonso Cuarón legújabb filmjének világpremierje augusztus végén, Velencében lesz. A minap érkezett meg első teaser előzetese. Minden látszat szerint a Roma lesz a rendező eddigi legszemélyesebb alkotása. A 2001-ben készült Anyádat is! után most forgatott először spanyol nyelven, ráadásul a történet eddig ismert részletei szerint könnyen elképzelhető valamilyen önéletrajzi alkotás.

Maga a rendező amúgy már július végén saját Twitter csatornáján közreadott egy rövid képsort, amihez ennyit írt: „Vannak a történelemben olyan időszakok, amelyek megsebzik a társadalmat. Vannak az életnek olyan pillanatai, amelyek teljesen átformálják az embert.”

A velencei világpremier után a film részt vesz a torontói és a New York-i fesztiválon is, forgalmazási jogait pedig a Netflix szerezte meg. Így ezt a csodálatos látványvilágot nagyvásznon itthon sajnos nem láthatjuk. Kivéve persze, ha a tavalyi évhez hasonlóan Miskolcon idén is lesz egy nagy dobás. Akkor ugyanis Darren Aronofsky anyám! című filmje érkezett a Cinefest Nemzetközi Filmfesztiválra csupán néhány nappal a velencei világpremier után.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.