Hírek

Előzetes: Batman v Superman – Az igazság hajnala

batman-v-superman-dawn-of-justice-logoKét nappal az első teaser után a Warner megunta a kiszivárgott videók felszámolását, és kihozta a Batman vs Superman hivatalos előzetesét.

Az eddigi ígéreteknek megfelelően sötétre hangszereltnek tűnik a Warner/DC jövő évi nagy dobása. Batman és Superman nézeteltérésének cselekményéről bár kevés információ látott eddig napvilágot, a projekt beindításakor közzé tett idézet („I want you to remember the one Man who beat you”) alapján joggal várhatják a rajongók, hogy a sztori majd a Frank Miller-féle A sötét lovag visszatérrel fog több hasonlóságot is felmutatni.

batman-v-superman-dawn-of-justice-01Az előzetes atmoszférája is alátámasztja ezt az elvárást, azt azonban látni kell, hogy Jokernek az eddigi hírek szerint helye sincs a filmben, helyette a vájt fülűek viszont felfigyelhetnek a Lex Luthornt alakító Jesse Eisenberg hangjára, és fontos szerep juthat majd Wonder Womannek és Aquamannek is. Superman az előzetes alapján a Frank Miller nevéhez köthető művel szemben nem a hősök leszerelését vállaló kormányzati megbízottként tűnik fel, hanem a világ legerősebb hatalmából eredően válik társadalmi célponttá, amolyan hamis istenséggé.

batman-v-superman-dawn-of-justice-02Batman mechanikusan megerősített gúnyája viszont egyértelműen A sötét lovag visszatér végső összecsapását ígéri.

batman-v-superman-dawn-of-justice-03A két emblematikus hős egymásnak feszüléséről szóló filmet Az acélember rendezője, Zack Snyder jegyzi, a fontosabb szerepeket Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Gal Gadot, Jason Momoa, Jeremy Irons alakítja majd. A Batman v Superman – Az igazság hajnala 2016-ban érkezik a mozikba.

Avatar

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya