Hírek

Előzetes: Batman v Superman – Az igazság hajnala

batman-v-superman-dawn-of-justice-logoKét nappal az első teaser után a Warner megunta a kiszivárgott videók felszámolását, és kihozta a Batman vs Superman hivatalos előzetesét.

Az eddigi ígéreteknek megfelelően sötétre hangszereltnek tűnik a Warner/DC jövő évi nagy dobása. Batman és Superman nézeteltérésének cselekményéről bár kevés információ látott eddig napvilágot, a projekt beindításakor közzé tett idézet („I want you to remember the one Man who beat you”) alapján joggal várhatják a rajongók, hogy a sztori majd a Frank Miller-féle A sötét lovag visszatérrel fog több hasonlóságot is felmutatni.

batman-v-superman-dawn-of-justice-01Az előzetes atmoszférája is alátámasztja ezt az elvárást, azt azonban látni kell, hogy Jokernek az eddigi hírek szerint helye sincs a filmben, helyette a vájt fülűek viszont felfigyelhetnek a Lex Luthornt alakító Jesse Eisenberg hangjára, és fontos szerep juthat majd Wonder Womannek és Aquamannek is. Superman az előzetes alapján a Frank Miller nevéhez köthető művel szemben nem a hősök leszerelését vállaló kormányzati megbízottként tűnik fel, hanem a világ legerősebb hatalmából eredően válik társadalmi célponttá, amolyan hamis istenséggé.

batman-v-superman-dawn-of-justice-02Batman mechanikusan megerősített gúnyája viszont egyértelműen A sötét lovag visszatér végső összecsapását ígéri.

batman-v-superman-dawn-of-justice-03A két emblematikus hős egymásnak feszüléséről szóló filmet Az acélember rendezője, Zack Snyder jegyzi, a fontosabb szerepeket Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Gal Gadot, Jason Momoa, Jeremy Irons alakítja majd. A Batman v Superman – Az igazság hajnala 2016-ban érkezik a mozikba.

Rókus Ákos

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya