Hírek

Előzetes: Szerelemre hangszerelve

Begin Again (Adam Levine, Keira Knightley)
Szerelemre hangolva (Begin Again)

Begin Again (Adam Levine, Keira Knightley)Zenés filmmel tér vissza a szélesvászonra az elmúlt években különböző stílusokkal próbálkozó John Carney. A lélekmelengető Egyszerrel befutott direktor ezúttal egy kissé kivénhedt, excentrikus producert és egy rocksztár kidobott barátnőjét ereszti össze.

Emlékszem, mennyire megérintett az Egyszer pozitív értelemben vett egyszerűsége, amikor először láttam még 2007-ben. A zenéjét időről időre azóta is meghallgatom, természetessége, visszafogott drámaisága a mai napig megérint.

A Szerelemre hangszerelve (Begin Again) az Egyszer rendezőjének új mozija, és a téma megközelítése szinte tökéletesen illusztrálja, ami a filmessel történthetett az elmúlt nyolc évben. Míg ugyanis a 2006-ban jószerivel ismeretlen alkotóként utcazenészekről és zuhanykabin-énekesekről készített filmet a direktor, most már rocksztárok és producerek foglalkoztatják.

Persze nem akarok előítéletes lenni a Szerelemre hangszerelvével, elvégre volt már pozitív példa egy európai rendező amerikainzálódására (Tom Tykwer és Roman Polanski például). A zenei (Cee-Lo Green, Adam Levine) és filmes (Mark Ruffalo, Hailee Steinfeld, Catherine Keener) sztárokkal megpakolt vígjáték előzetese néha egészen kellemes hangulatot áraszt, és éppenséggel Keira Knightley se énekel rosszul benne. Reméljük, azért ennél többet nyújt majd nekünk a Szerelemre hangszerelve.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!