Hírek

Előzetes: Brutálisan beteg film lesz a The Tale of Tales

Matteo Garrone: The Tale of Tales
Matteo Garrone: The Tale of Tales

the_tale_of_talesSalma Hayek egy fehér szörny óriási szívéből lakmározik egy lovagteremben. Matteo Garrone filmjének további szereplői Vincent Cassel, John C. Reilly és Toby Jones. 

A The Tale of Tales Giambattista Basile 17. századi nápolyi tündérmese-gyűjteményén (Pentamerone) alapul, amiből egyébként később Charles Perrault és a Grimm testvérek is merítettek. Matteo Garrone forgatókönyvíró-rendező (Gomorrah, Reality) három történetszállal dolgozik, realisztikus és fantasztikus elemeket kever egymással. Úgy tűnik, végre egy igazán sötét mesét kapunk: a trailer minden egyes pillanatából brutalitás, nyugtalanság és barokkos túlfűtöttség árad. Minden jelenete magyarázatra szorulna, főleg, hogy alig beszélnek benne: döbbenetesen furcsa filmnek ígérkezik a The Tale of Tales.

Matteo Garrone első angol nyelvű filmjére már nem kell sokat várnunk: a Cannes-i filmfesztivál versenyszekciójában debütál idén májusban.

Avatar

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya