Hírek

Előzetes: Brutálisan beteg film lesz a The Tale of Tales

Matteo Garrone: The Tale of Tales
Matteo Garrone: The Tale of Tales

the_tale_of_talesSalma Hayek egy fehér szörny óriási szívéből lakmározik egy lovagteremben. Matteo Garrone filmjének további szereplői Vincent Cassel, John C. Reilly és Toby Jones. 

A The Tale of Tales Giambattista Basile 17. századi nápolyi tündérmese-gyűjteményén (Pentamerone) alapul, amiből egyébként később Charles Perrault és a Grimm testvérek is merítettek. Matteo Garrone forgatókönyvíró-rendező (Gomorrah, Reality) három történetszállal dolgozik, realisztikus és fantasztikus elemeket kever egymással. Úgy tűnik, végre egy igazán sötét mesét kapunk: a trailer minden egyes pillanatából brutalitás, nyugtalanság és barokkos túlfűtöttség árad. Minden jelenete magyarázatra szorulna, főleg, hogy alig beszélnek benne: döbbenetesen furcsa filmnek ígérkezik a The Tale of Tales.

Matteo Garrone első angol nyelvű filmjére már nem kell sokat várnunk: a Cannes-i filmfesztivál versenyszekciójában debütál idén májusban.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com