Hírek

Előzetes: Chappie

chappie_4Márciusban érkezik hazánkba Neill Blomkamp legújabb akció-sci-fije, a Chappie. És bár elsőre kicsit átlagos robotok vs. emberek filmnek tűnik az alkotás egy nagy adag akcióval, a rendező korábbi munkásságát elnézve biztosak lehetünk, hogy ennél azért többről fog szólni.

A District 9 óta tudjuk, hogy Blomkamp filmjeiben erős társadalomkritika fogalmazódik meg, és általában a modern kor fejlettségével együtt járó lehetséges problémákat feszegeti a rendező. Ezek alapján pedig tényleg van miben reménykednünk, hiszen a robotika rohamos fejlődésével párhuzamosan felmerülő kérdések tökéletesen illenek az imént említett sémába. Bár sok film szól már a robotok lehetséges fenyegetéséről az emberre, és az sem új a nap alatt, hogy egy különleges robot érezzen is, e kettő összekapcsolása azonban feldobhatja a film tematikáját.

A látványvilágra nem lehet panaszunk, ahogy a szereplőgárdára sem. Itt van a vicces hajú Hugh Jackman, az erőszakos, erős női szerepben Sigourney Weaver és a Gettómilliomosban felfedezett Dev Patel is. A robotok pedig meglepően jól kidolgozottak és hitelesek (legalább is egy teljesen laikus néző számára). Márciusban jön tehát a Chappie!

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya