Hírek

Előzetes: Creed

creed Első előzetest kapott a 7. Rocky Balboa film, amelyben ezúttal Michael B. Jordan száll ringbe, Stallone pedig mentorként szerepel az alkotásban.

Az újabb Rocky filmet a fiatal (29), de máris rengetek díjjal és elismeréssel jutalmazott Ryan Coogler rendezi, akinek ez lesz a második egészestés filmje. A 2013-as A megálló (Fruitvale Station) című életrajzi drámájával került leginkább be a köztudatba. Akkor is, és most is Michael B. Jordant kérte fel a főszerepre, így a Creedben már ismerősként alkothatnak közösen.

A történetben Adonis (Jordan) alakítja Apollo Creed fiát, aki eleinte ellenfél, majd barát lett Balboa életében és a 4. Rocky filmben meghalt. A fiú nem ismerte apját, de vérében van a sport, a kitartás és a küzdeni akarás, így hamar sikeres bokszoló válik belőle. Ahhoz azonban, hogy a legjobb lehessen, kell egy tökéletes mentor/edző: Rocky Balboa.

Stallone ikonikus karaktere ezúttal a ringen kívül marad, hogy átadja helyét és tudását a fiatalabb generációnak. Az előzetes jórészt Creedről szól, Rocky csak az utolsó pár képen jelenik meg egyáltalán, azonban a korábbi filmekre utalások, jelenetrészek és beállítások mind-mind kellemes nosztalgikus érzést kölcsönöznek a klipnek.

Láthatóan a boksz mellett nagy hangsúlyt kap ezúttal a romantika is, sőt a nyilvánvaló társadalmi kérdések is felmerülnek majd.

A Creed novemberben érkezik a mozikba az USA-ban, és bár egyelőre nincs hír magyar bemutatóról, Rocky film lévén nem hiszem, hogy túlzottan aggódnunk kéne.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés