Hírek

Előzetes: Flash and Bone sorozat

flesh-and-bone Igaz, csak novemberben indul, máris itt a Flash and Bone balettos Starz sorozat első előzetese.

Moira Walley-Beckett (Breaking Bad írója és producere) alkotása elsőre kicsit átlagos történettel operál – a fiatal Claire (Sarah Hay) tehetséges, de érzelmileg labilis táncos, aki New Yorkba megy, ahol megtapasztalja a balett-világ kőkemény és kegyetlen világát -, viszont kétség kívül minőségi munka. Gyönyörű fényképezés, szép beállítások és nagyon erős hangulat jellemzi az előzetes alapján.

Persze nem új a nap alatt a táncosok valóban kimerítő és eszméletlen tempójú világának feltárása (pl.:Fekete hattyú), mindig lehet egy témát tovább bontani. A sorozat önmagában teret adhat egy-egy karakter mélyebb ábrázolására és a cselekmény lassabb, de alaposabb kibontakoztatására.

A Flash and Bone egyelőre 8 epizódot számlál, de sikerétől függően nyilván több évadosra tervezik a készítők.

https://www.youtube.com/watch?v=C8wKm3grIxc

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya