Hírek

Előzetes: Holtodiglan

Holtodiglan (Gone Girl) Ben AffleckMár a második előzetest készítették el a David Fincher kezei között készülő Holtodiglanhoz (Gone Girl), ami az ősz egyik nagy dobásának tűnik. Az előzetesből kiderül, hogy miért. 

Pedig az alapszituáció igen egyszerű: Amy (Rosamund Pike) egyszer csak eltűnik, otthonában gyanús nyomokat talál a kiérkező rendőrség – talán elrabolták a nőt? Vagy megölték? Vagy csak megszökött? A média által szenzációvá duzzasztott rejtélyben a leggyanúsabb figurává a férj (Ben Affleck) válik, akinek a nehéz idők közepette is bizonygatnia kell ártatlanságát.

Remek kérdéseket feszeget a Holtodiglan. Amy eltűnése kapcsán a nyilvánosság előtt szétboncolják Nickkel kötött házasságát, ami természetesen nem tökéletes. De vajon elég indok-e ez egy gyilkossághoz? Az előzetes alapján egyszerre krimi és dráma a film, ami egyébként is David Fincher rendező (a pályáját részletesen bemutató cikkünket itt találod) specialitása – lásd: Hetedik, Zodiákus vagy A tetovált lány.

Bizalomra ad még okot, hogy a Holtodiglan eredetije, a Gillian Flynn azonos címen megjelent könyve két éve hatalmas szenzációt keltett az Egyesült Államokban rendkívül feszült hangvétele, óriási fordulatai és megbízhatatlan elbeszélésmódja miatt. Nem csoda, hogy Hollywood – sőt konkrétan Reese Witherspoon – hatalmas összeget fizetett a megfilmesítési jogokért.

Egy gond van csak: október 2-ig várnunk kell a magyar bemutatóra.

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com