Hírek

Előzetes: itt a LEGO Ninjago: Film

Az eredeti, Oscar-díjra is jelölt A Lego kaland és az idén bemutatott Lego Batman: A film után a hétvégén bemutatták a nindzsás Lego-film előzetesét. A LEGO Ninjago: Film készítői az eddigiekhez hasonló igényességet ígérnek.

A hétvégén megtartott San Diego-i Comic-Con keretében mutatták be a legújabb Lego-film előzetesét. A „sima” és a batmanes után ezúttal a nindzsás következik, a korábbiakban már megszokott ironikus humorral. Hat főszereplő gimnazistáról szól a film, akik nappal átlagos iskolás diákok, éjjel viszont válogatott eszközökkel mentik meg a szigetet, ahol laknak: Ninjagót.

A szuperhős elemeken kívül a Karate Kölyök-típusú mester-tanítvány viszony is megjelenik a történetben, az öreg karatemesternek Jackie Chan kölcsönözte hangját. A legnagyobb flash persze a főgonoszként megjelenő macska, ami mint gyerekjátékokat söpri el mancsával a város felhőkarcolóit. Dan Lin producer állítása szerint nem ez lesz az egyetlen valós elem a filmben: vizek, fák, füvek is animáció nélkül, a maguk valójában lesznek láthatók.

A LEGO Ninjago: Film a 2011 óta 3 évadot megélt azonos című sorozat moziváltozata, a története azonban jelentősen különbözik tőle. Hazai bemutatója szeptember 21-én lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=5Cbli1XtRLY

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya