Hírek

Előzetes: Legend

legend Itt az első előzetese a Tom Hardy dupla főszereplésével készült Legend című életrajzi thriller-drámának. A rendező Brian Helgeland.

Az inkább írói (Titokzatos folyó, Szigorúan bizalmas), mint sem rendezői (A 42-es, Lovagregény) munkásságáról híres Helgeland ezúttal egy, az 50-60-as években tevékenykedő angol gengszter ikerpárról forgatott életrajzi filmet. A Kray testvérek (Ronald és Reginald) hírhedt és veszélyes bűnözők voltak London keleti részén, ennek ellenére sokszor vegyültek a társaság elitjével, színészekkel, zenészekkel és politikusokkal is. Bár saját köreikben rettegett elnyomókként tartották számon őket, az emberek féltek tőlük, felsőbb körökben mégis hírességnek számítottak.

1968-ban végül elfogták őket, Leonard Read nyomozó vezetésével, majd egy évvel később mindkettejüket életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. Ronald elmeállapota miatt a büntetését haláláig egy kórházban töltötte, míg Reginald élete utolsó néhány hetére szabadlábra került jó magaviselet miatt.

Hogy a film pontosan hány évet ölel is fel, egyelőre nem tudni, de a szereplők alapján az elfogásuk is valószínűleg vászonra kerül. Az biztos, hogy egy erős hangulatú, precízen korhű és szépen fényképezett film lesz a Legend. Ha pedig mindehhez hozzáadjuk, hogy Tom Hardyt kétféle karakterként láthatjuk, még izgalmasabb élménynek tűnik a film. Hardy mellett egyébként szerepel még Emily Browning (Álomháború), Taron Egerton (Kingsman), Christopher Eccleston (Thor: Sötét világ) is.

A Legend szeptemberben érkezik az amerikai mozikba, magyar bemutatóról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

Hirdetés