Hírek

Előzetes: Snowden

snowden Első előzetessel jelentkezik Oliver Stone életrajzi thriller-drámája Edward Snowdenről, a titkosított dokumentumokat kiszivárogtató CIA alkalmazottról, akit a filmben Joseph Gordon-Levitt alakít.

Bár korábban készült már dokumentumfilm Snowdenről, az idén Oscar-díjat kapó Citizenfour Laura Poitras rendezésében, ezúttal egy játékfilmből ismerhetjük meg a CIA alkalmazottját és életének egy szakaszát.

A háromszoros Oscar-díjas Stone olyan filmekkel a háta mögött készíti ezt az alkotást, mint a Tőzsdecápák 1-2, a Nixon, a Született gyilkosok vagy a Minden héten háború. A produceri munkásságáról is híres rendező ezúttal egy aktuálpolitika történetet visz vászonra.

Bár az előzetesből konkrétan az égvilágon semmi nem derül ki, még így is hangulatos azért és jó zenével operál.

A decemberben mozikba kerülő alkotásban Levitt mellett szerepet kapott Shailene Woodley, Scott Eastwood, Nicolas Cage, Melissa Leo, Tom Wilkinson, Joely Richardson Parker Swyers is. A színészi felhozatalra tehát egyetlen szavunk se lehet, és ha a rendező hozza a tőle megszokott minőséget, egy izgalmas, mély és érdekes filmnek nézünk elébe.

És bár egyelőre magyar forgalmazásról nincsenek hírek, reménykedhetünk benne, hogy hozzánk is eljut valamikor a Snowden.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés