Hírek

Előzetes: Star Wars – Az ébredő erő

sw7Megérkezett a Star Wars új részének, az Az ébredő erőnek a második előzetese. A trailert az anaheimi Star Wars Celebration közönsége láthatta először, első ránézésre pedig új reményt jelenthet az univerzum rajongóinak.

A baljós emlékű előzmény trilógia után J. J. Abrams a kultikus epizódok hangulatát idézi meg Az ébredő erő új előzetesében. Visszatér két emblematikus karakter: Han Solo (Harrison Ford) és Chewbacca, hajmeresztő manővereket hajt végre a Millennium Falcon, impozáns hátteret nyújt a sivatagba zuhant csillagromboló. A nosztalgikus emlékeket erősíti Darth Vader összeroncsolódott sisakja és az újfent maszkot kapó főgonosz. De az előzetes egyik legfelemelőbb része Luke Skywalker monológja, amelyben egy meg nem nevezett rokonának meséli el, mennyire fontos szerepet játszik családjukban az erő jelenléte. Amely idén decemberben újra feléled.

Avatar

Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya