Hírek

Előzetes: Szemekbe zárt titkok

secret-in-their-eyes- Kijött az első előzetese a Szemekre be zárt titkok című argentin thriller amerikai remake-jének. A filmet Billy Ray rendezi és olyan sztárokat találunk benne, mint Nicole Kidman, Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor és Dean Norris.

Az eredeti alkotást Juan José Campanella rendezte még 2009-ben, 2010-ben pedig el is hozta a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjat, de emellett is számtalan díjban és elismerésben részesült a Szemekbe zárt titkok. A koránt sem könnyed, mégis tökéletesen élvezhető alkotás – amely kiemelkedő rendezői, vágói és operatőri munkával dolgozik – nagy sikere láttán egyáltalán nem csoda, hogy most Hollywood is úgy dönt, elkészíti a saját verzióját.

A történetben ezúttal azonban egy nyomozópárost (Roberts és Ejiofor) láthatunk, és itt a nő lányát találják holtan egy konténerben. Az itteni nyomozás során végül – bár meglesz a tettes – az előzetes alapján el kell engedniük. Ez a film is múltat és jelent is egyszerre mutat majd. Ejiofor sok évét töltötte azzal, hogy megtalálja az akkori gyilkost és most újranyittatja az egész ügyet. Mivel viszont a Roberts alakította bosszúéhes anya is elhatározásra jut, így volt társa és egy ügyésznő (Kidman) versenyt futva az idővel mindent megtesznek, hogy előbb kerítsék elő a férfit.

Az inkább forgatókönyvíróként ismert Billy Ray (Phillips kapitány, Az éhezők viadala, A dolgok állása) ezúttal a kamera mögé is ül. Harmadik rendezésekor (A hazugsággyáros, Az utolsó jelentés) olyan neves színészekkel dolgozik együtt, mint a már említett Kidman, Roberts, Ejiofor és Norris, de a filmben szerepel még Michael Kelly, Lyndon Smith, Joe Cole és Zoe Graham is.

A remake októberben érkezik az amerikai mozikba, magyar forgalmazásáról egyelőre nincsen hír.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com