Hírek

Előzetes: Time Out of Mind

time out of mind Megérkezett az első előzetes Richard Gere legújabb filmjéhez. A Time Out of Mind-ban egy hajléktalan apát alakít, aki megpróbál újra közel kerülni elidegenedett lányához.

A filmet az Oscar-díjra jelölt Oren Moverman rendezi (Rampart, A harcmező hírnökei) és Jeffrey Caine-nel együtt írja. Moverman egyébként inkább a forgatókönyvírói munkássága révén ismert: olyan darabokat köszönhetünk neki, mint Az elnémultak, a Házasélet vagy az I’m not there – Bob Dylan élete, illetve a jelölést hozó A harcmező hírnökeit.

A történet tehát a hajléktalan George-ról szól (Richard Gere), aki az előzetes alapján nem tudni miért, de az utcára kerül. Egyetlen lánya, Maggie (Jena Malone) jelentené a családot, a támaszt és segítséget, de kettejük kapcsolata régen tönkrement már. Vajon megjavul-e az apa-lánya viszony és hogyan is lehet egyáltalán megbirkózni azzal, ha az ember a szabad ég alatt alszik, ha mások aprópénzétől kell függnie – ezekről szól ez a film.

Az előzetes egy komor, érzelmes és jó értelemben véve lassú drámát ígér, szép fényképezéssel és kifogástalan színészi játékkal.

Gere és Malone mellett feltűnik még Jeremy Strong, Yul Vazquez, Colman Domingo, Lisa Datz és Tom Bishops is.

A Time Out of Mind tavaly díjat nyert a Torontói Filmfesztiválon, ennek ellenére csak szeptemberre tervezik a bemutatóját az USA-ban. Magyar forgalmazásáról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés