Hírek

Előzetes: Zanox – Kockázatok és mellékhatások

zanox1

Megérkezett a végső mozielőzetes a Zanox – Kockázatok és mellékhatásokhoz. Baranyi Benő vígjátéka május 26-tól látható a mozikban.

Megérkezett a nemsokára érkező magyar sci-fi vígjáték, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások előzetese. A történet egy időutazásról, egy szerelemről és egy újraélt érettségiről szól.

A kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más piákkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akit a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár” – írja a film sajtóközleménye.

A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töri tételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

Baranyi Benő vígjátéka, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának keretében készült; május 26-tól látható a mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában. Főszereplők: Bálint Előd, Erdős Lili, Hatházi András, Sólyom Katalin.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások keveri a sci-fi, krimi és romantikus vígjáték elemeit – írja a közlemény –, „rengeteg humorral megtűzdelve, de törekszik rá, hogy egyik műfaj se domináljon benne egyértelműen.”

Szerettem volna egy ízig-vérig magyar, műfaji alapokon nyugvó szórakoztató filmet készíteni. Nem szerettem volna Amerikát másolni, hanem az itthoni adottságokat a film hasznára fordítani. Nem vagyunk tökéletesek, nem is akartam magunkat szebbnek, sterilebbnek mutatni. Magyarországon pálinka a varázsital, és a főhős a nagyanyjával él Komlón” – mondta a rendező.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com