Hírek

Előzetesek: Bad Boys, Just Mercy, Jexi, Gretel & Hansel

Will Smith és Martin Lawrence újra rosszfiúnak áll a Bad Boys előzetesében – még akkor is, ha már szemüveg kell a biztos célzáshoz. Michael B. Jordan a kisebbségekért küzdő ügyvéd igaz történetét viszi vászonra Jamie Foxxszal és Brie Larsonnal az oldalán. A Grimmek meséibe visszaköltözik a horror a Gretel & Hanselben, a Jexiben pedig egy telefonfüggő ember és egy emberfüggő telefon párharcát láthatjuk.

Bad Boys for Life

Volt idő, amikor Michael Bayről még nem a Transformers-filmek végeláthatatlan sora jutott eszébe az embernek, valamikor ő is kezdte a pályáját. Ez valamikor 1995-ben történt: a Bad Boys első része volt Bay első nagyfilmes rendezése. 2003-ban megrendezte a második részt is, de a sorozat utána parkolópályára került – habár a folytatásáról mindig szóltak pletykák. Jövőre a pletykák végre valóra válnak, és előzetesen is láthatjuk, mit tudnak a visszatérő rosszfiúk.

Will Smith és Martin Lawrence visszatér a miami nyomozópáros személyében – kicsit kiöregedve már, de még mindig űzik az ipart. Egy újoncokból álló csapat (Vanessa Hudgens, Charles Melton és Alexander Ludwig) csatlakozik a páros bűn elleni harcához. A rendezői székbe ezúttal két belga, Adil El Arbi és Bilall Fallah ült, akik Chris Bemmer forgatókönyvéből dolgoztak. A Bad Boys for Life (avagy a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk) amerikai premierje 2020. január 17-én lesz.

 

Just Mercy

Bryan Stevenson arra tette fel az életét, hogy az igazságtalanság és elfogultság ellen küzdjön, ami az amerikai igazságügyi rendszerben a szegényeket, a kisebbségeket érte. 2014-ben jelentette meg a Just Mercy: A Story of Justice and Redemption című önéletrajzi könyvét, amely megihlette Andrew Lanhamet és Destin Crettont. Utóbbinak van már gyakorlata nehéz sorsok elmesélésében, ő rendezte a nevelőotthonban élő kamaszokról szóló Átmeneti állomást.

A Just Mercyben Michael B. Jordan ölti magára Stevenson szerepét. A történet az ügyvéd egyik korai ügyéről szól, amikor egy tévesen elítélt afroamerikai férfi szabadságáért küzdött – őt az Oscar-díjas Jamie Foxx játssza. A női főszerepet szintén egy Oscar-díjasra bízták, Brie Larsonra, aki Stevenson munkatársát alakítja. A Just Mercy a Torontói Filmfesztiválon fog bemutatkozni, mozikba 2020. január 10-én kerül.

 

Gretel & Hansel

A Grimm-testvérek történeteit sokan a számtalan feldolgozás (többek közt a Disney-félék) miatt könnyed gyerekmeséknek tartják. Az általuk gyűjtött változatok tömve voltak horrorisztikus vagy éppen pikáns részletekkel, nem gyerekfülnek szánták őket – habár már ők is finomítottak rajtuk valamennyit. Osgood Perkins (a Psycho főszereplőjének, Anthony Perkinsnek a fia) szeretné visszacsempészni a rémületet a Jancsi és Juliskába.

Pontosabban a Juliska és Jancsiba, ugyanis az adaptáció címében fordítva szerepelnek a gyerekek, okkal. A főszereplő Juliska lesz, aki nála jóval fiatalabb testvéréért ügyel, és az Az Beverlyje, Sophia Lillis fogja életre kelteni. A történet nagyjából hasonló lesz a jól ismert meséhez, csak ezúttal a gyerekek megsütése és megevése nem lesz annyira elmismásolva. A Gretel & Hansel 2020. január 31-én debütál a mozikban.

 

Jexi

Az életünket a kütyük uralják. A telefon ott lapul mindenki zsebében, a világot behálózza az internet, szinte minden összeköthető mindennel. A Jexi főszereplője, Phil telefonfüggő. Az élete megváltozik, amikor a mobiljára feltelepül Jexi, a mesterséges intelligenciával rendelkező virtuális asszisztens. Azonban amint Phil társasági élete elkezdene helyre rázódni, kiderül, hogy Jexi nem viseli jól, ha hanyagolják.

A gyámoltalan Phil szerepében Adam Devine-t láthatjuk majd, a túl valóságossá váló virtuális asszisztensként pedig Rose Byrne-t hallhatjuk – aki hasonlóan anyáskodott az I Am Motherben. Mellettük szerepel még Alexandra Shipp, Ron Funches, Kid Cudi és Michael Peña. A vígjátékot a Másnaposok és a Rossz anyák mögött álló Jon Lucas-Scott Moore páros írja és rendezi. A Lexi még idén mozikba kerül Amerikában, október 11-én.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.