Hírek

Előzetesek: Bad Boys, Just Mercy, Jexi, Gretel & Hansel

Will Smith és Martin Lawrence újra rosszfiúnak áll a Bad Boys előzetesében – még akkor is, ha már szemüveg kell a biztos célzáshoz. Michael B. Jordan a kisebbségekért küzdő ügyvéd igaz történetét viszi vászonra Jamie Foxxszal és Brie Larsonnal az oldalán. A Grimmek meséibe visszaköltözik a horror a Gretel & Hanselben, a Jexiben pedig egy telefonfüggő ember és egy emberfüggő telefon párharcát láthatjuk.

Bad Boys for Life

Volt idő, amikor Michael Bayről még nem a Transformers-filmek végeláthatatlan sora jutott eszébe az embernek, valamikor ő is kezdte a pályáját. Ez valamikor 1995-ben történt: a Bad Boys első része volt Bay első nagyfilmes rendezése. 2003-ban megrendezte a második részt is, de a sorozat utána parkolópályára került – habár a folytatásáról mindig szóltak pletykák. Jövőre a pletykák végre valóra válnak, és előzetesen is láthatjuk, mit tudnak a visszatérő rosszfiúk.

Will Smith és Martin Lawrence visszatér a miami nyomozópáros személyében – kicsit kiöregedve már, de még mindig űzik az ipart. Egy újoncokból álló csapat (Vanessa Hudgens, Charles Melton és Alexander Ludwig) csatlakozik a páros bűn elleni harcához. A rendezői székbe ezúttal két belga, Adil El Arbi és Bilall Fallah ült, akik Chris Bemmer forgatókönyvéből dolgoztak. A Bad Boys for Life (avagy a Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk) amerikai premierje 2020. január 17-én lesz.

 

Just Mercy

Bryan Stevenson arra tette fel az életét, hogy az igazságtalanság és elfogultság ellen küzdjön, ami az amerikai igazságügyi rendszerben a szegényeket, a kisebbségeket érte. 2014-ben jelentette meg a Just Mercy: A Story of Justice and Redemption című önéletrajzi könyvét, amely megihlette Andrew Lanhamet és Destin Crettont. Utóbbinak van már gyakorlata nehéz sorsok elmesélésében, ő rendezte a nevelőotthonban élő kamaszokról szóló Átmeneti állomást.

A Just Mercyben Michael B. Jordan ölti magára Stevenson szerepét. A történet az ügyvéd egyik korai ügyéről szól, amikor egy tévesen elítélt afroamerikai férfi szabadságáért küzdött – őt az Oscar-díjas Jamie Foxx játssza. A női főszerepet szintén egy Oscar-díjasra bízták, Brie Larsonra, aki Stevenson munkatársát alakítja. A Just Mercy a Torontói Filmfesztiválon fog bemutatkozni, mozikba 2020. január 10-én kerül.

 

Gretel & Hansel

A Grimm-testvérek történeteit sokan a számtalan feldolgozás (többek közt a Disney-félék) miatt könnyed gyerekmeséknek tartják. Az általuk gyűjtött változatok tömve voltak horrorisztikus vagy éppen pikáns részletekkel, nem gyerekfülnek szánták őket – habár már ők is finomítottak rajtuk valamennyit. Osgood Perkins (a Psycho főszereplőjének, Anthony Perkinsnek a fia) szeretné visszacsempészni a rémületet a Jancsi és Juliskába.

Pontosabban a Juliska és Jancsiba, ugyanis az adaptáció címében fordítva szerepelnek a gyerekek, okkal. A főszereplő Juliska lesz, aki nála jóval fiatalabb testvéréért ügyel, és az Az Beverlyje, Sophia Lillis fogja életre kelteni. A történet nagyjából hasonló lesz a jól ismert meséhez, csak ezúttal a gyerekek megsütése és megevése nem lesz annyira elmismásolva. A Gretel & Hansel 2020. január 31-én debütál a mozikban.

 

Jexi

Az életünket a kütyük uralják. A telefon ott lapul mindenki zsebében, a világot behálózza az internet, szinte minden összeköthető mindennel. A Jexi főszereplője, Phil telefonfüggő. Az élete megváltozik, amikor a mobiljára feltelepül Jexi, a mesterséges intelligenciával rendelkező virtuális asszisztens. Azonban amint Phil társasági élete elkezdene helyre rázódni, kiderül, hogy Jexi nem viseli jól, ha hanyagolják.

A gyámoltalan Phil szerepében Adam Devine-t láthatjuk majd, a túl valóságossá váló virtuális asszisztensként pedig Rose Byrne-t hallhatjuk – aki hasonlóan anyáskodott az I Am Motherben. Mellettük szerepel még Alexandra Shipp, Ron Funches, Kid Cudi és Michael Peña. A vígjátékot a Másnaposok és a Rossz anyák mögött álló Jon Lucas-Scott Moore páros írja és rendezi. A Lexi még idén mozikba kerül Amerikában, október 11-én.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya