Hírek

Új előzetesen a Star Wars, a Lucy in the Sky és mások

Ahogy eltelt a D23, az internetre is felkerült a Star Wars kilencedik részének múltidéző előzetese. Nem ez az egyetlen film azonban, amelyik kedvcsinálót kapott. Az American Horror Story legújabb évadában alámerülünk a nyolcvanas évek slasher horrorfilmjeiben. A Lucy in the Skyban Natalie Portman a csillagok közé vágyik, mert túl szűkösnek találja a Földet. A Dickinsonban Hailee Steinfeld bújik a lázadólelkű fiatal bőrébe, aki nem rendes lány, hanem költő akar lenni.

Star Wars: Skywalker kora

A D23-on, a Disney saját expóján idén az ősszel induló Disney+ volt a főszereplő. Hallhattuk, miféle újdonságok érkeznek kizárólag a streamingszolgátatóra (a Marveltől kezdve eredeti animációs és élőszereplős filmekig), levetítették a The Mandalorian első előzetesét, de megtudtuk azt is, hogy hol, mikor és mennyiért lesz elérhető. A találkozón persze a moziba érkező Disney-gyártmányokról is szó esett, így többek közt új előzetest is kaptunk a Star Wars kilencedik részéhez.

A rövidke videó persze nem annyira az új filmről szól, hanem az összes számozott Star Wars-epizódról – sőt, az eredeti trilógia több játékidőt kap, mint a vadiúj jelenetek. Legalább ezek az eddig nem látott mozzanatok hoznak valami újat: a vörösszemű C-3PO-n kívül kicsit bővebben látjuk Pasaana bolygóját és a jedi gömbbel edző Reyt is. Valószínűleg újfent tömérdek rajongói teória fog születni a képsorok nyomán, de a Skywalkerék történetét lezáró trilógia eddigi részei sem az elvártak alapján alakultak – talán nem éri meg túlságosan belemelegedni a találgatásba. A Star Wars: Skywalker kora december 19-én kerül mozikba.

 

American Horror Story: 1984

A korábbi évadokban láttunk már szellemjárta házat, elmegyógyintézetet és világvégét, és ahogy az lenni szokott, az American Horror Story ezúttal is új vizekre evez. Az 1984 alcímű, kilencedik évad fejest ugrik a nyolcvanas évek és a slasher horrorok világába. Adott egy csapat fiatal, egy tóparti nyári tábor, és egy esőkabátban görbe pengével daraboló gyilkos – lesz itt izgalom!

Már az előzetes tartalmaz olyan jeleneteket, amely alapján eszünkbe juthat a Tudom, mit tettél tavaly nyáron vagy a Péntek 13-széria. A főbb szerepekben Emma Roberts, Billie Lourde, Leslie Grossman, Sarah Paulson és John Carroll Lynch (ő az elmegyógyintézetből szökött Mr. Jinglesként) lesz látható. Az American Horror Story történetében ez lesz az első évad, amiben Evan Peters nem tér vissza. A sorozat premierje szeptember 18-án lesz.

 

Lucy in the Sky

Noah Hawley sorozatepizódokat rendezett eddig, de a Légióban már bemutatta, hogy ért a pszichológiai drámához. A Fox Searchligt szárnyai alatt készített filmje, a Lucy in the Sky hasonlónak ígérkezik, ahogy a főszereplője lassan elveszti kapcsolatot a valósággal. Már az előzetesben felbukkan az a kis játék a képarányokkal, ami a szétváló világokat szimbolizálja.

Natalie Portman alakítja a film főszereplőjét, Lucy Colát, aki az űrből visszatérve arra döbben rá, hogy számára már túl szűkös a világ. Portmant a vásznon Jon Hamm, Dan Stevens és Zazie Beetz kíséri. A Lucy in the Sky a Torontói Filmfesztiválon mutatkozik be, utána az ősz folyamán fog megjelenni a szélesebb közönségnek.

 

Dickinson

A kosztümös filmek és a saját sorsukat kezükbe vevő lányok mindig nyerők, pláne, ha ezt a kettőt kombináljuk. Hiszen nemrég jött ki a Kisasszonyok legújabb feldolgozásának előzetese is. Nagyon hasonló alapokból építkezik a Dickinson is. Emily Dickinson a 19. század második felében él Amerikában, egy olyan korban, ahol a lány egyetlen dolga az, hogy rendes legyen. Emily ennél többre vágyik, költő szeretne lenni.

A sorozat valós történeten alapszik, a költőnőt az énekes-színész Hailee Steinfeld kelti életre. Az viszont lehet, hogy az Apple Tv+ kosztümös coming-of-age sztorija talán mégsem szokványos lesz – minden valahogy egy kicsit modernebbnek tűnik a 1800-as éveknél. Steinfeld mellett Jane Krakowski, Toby Huss, Anna Baryshnikov és Ella Hunt szerepel. A Dickinsont Alena Smith írta és rendezte, és az ősz folyamán fog megjelenni.

Avatar

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya