Hírek

Előzetesen a Hulu-féle A 22-es csapdája

A háború elől nincs menekvés, felmentés csak az őrülteknek jár. Egy őrült azonban nem tudja magáról, hogy őrült, így a felmentését sem kérheti – ez a 22-es csapdája.

A Hulu megvásárolta A 22-es csapdája televíziós jogait, és most abba is kaptunk betekintést, mégis miféle adaptációval lesz dolgunk. Kellően szürreális előzetes érkezett a hatrészesre tervezett minisorozathoz.

A történet a Christopher Abbott által életre keltett Yossarianról szól, aki az amerikai légierő bombázótisztjeként veszi ki a részét a II. világháborúból. Szörnyen elege van már a harcokból, de a katonaság trükkös szabályzata nem engedi: hiába kérné a leszerelését a saját őrültségére hivatkozva, ez a tett éppen azt jelezné, hogy eszénél van, hiszen menekülne az európai mészárszékből.

Jospeh Heller eredeti regényének az adja az abszurditását, hogy a szabályok szinte önálló életre kelve keserítik meg az emberek életét, így alakul ki a katonai bürokrácia. Az előzetes alapján abszurditásból a sorozatban sem lesz hiány, már csak az a kérdés, hogy a humor és a háború őrülete vajon miként fér meg egymás mellett.

A Catch-22 május 17-én debütál a Hulun. Abbott mellett többek közt Hugh Laurie, Kyle Chandler és George Clooney is erősíti a szereplőgárdát, utóbbi ráadásul a rendezői székbe is beült két epizód erejéig.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya