Hírek

Előzetesen, ahogy Zac Efron életre kelti Ted Bundyt

Harminc éve annak, hogy Amerika egyik legismertebb sorozatgyilkosát, Ted Bundyt kivégezték. Mikor is lenne jobb időpont arra, hogy bemutassák a róla szóló filmet?

Ted Bundy az Amerikai Egyesült Államok leghírhedtebb sorozatgyilkosai közé tartozik. Négy éven át erőszakolt és ölt meg egyetemista lányokat, az áldozatok pontos száma máig nem ismert – maga a gyilkos sok évnyi tagadás után 30-at vallott be, de jóval többet sejtenek. A tárgyalásából médiaszenzáció lett, ami nagyban Bundy karizmájának volt köszönhető. Végül 1989. január 24-én villamosszékbe ültették.

30 évvel később ugyanazon a napon elindult a 2019-es Sundance Filmfesztivál, amelyen bemutatkozik a Bundy életéről szóló dráma: az Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile. A film Bundy barátnőjének szemszögéből meséli el a történteket, aki sokáig hitt a férfi ártatlanságában. A dráma előzetese meglepően pörgős és laza, ami nem biztos, hogy eszünkbe jutna, ha egy sorozatgyilkosról beszélünk.

Az egyedi megközelítésű alkotás rendezőjét, Joe Berlingert magával ragadhatták a gyilkos életében rejlő lehetőségek: előbb a Netflixnek készített egy négyrészes doku-sorozatot Conversations With a Killer: The Ted Bundy Tapes címmel, miközben a fesztiválfilmjén is dolgozott. Berlinger szerint a dokumentumfilmes tapasztalat segített az Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile-nak a valóság talaján maradni.

A címszereplő bőrébe Zac Efron bújik, akihez inkább vígjátékokat (Baywatch, Nagyfater elszabadul) és musicaleket (A legnagyobb showman, Szerelmes hangjegyek-trilógia) kötünk, mintsem drámai szerepeket, ez a film azonban esély lehet neki a skatulyából való kitörésre. Mellette Lily Collinst, John Malkovichot, Jim Parsonst és a Metallica frontemberét, James Hetfieldet is láthatjuk.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com