Hírek

Előzetesen Helen Mirren és Ian McKellen közös filmje

A The Good Liar című regény alig jelent meg, máris megindult érte a harc, hogy ki filmesíthesse meg. Ennek a versengésnek valószínűleg mi, nézők leszünk a legnagyobb nyertesei, hiszen az adaptáció Helen Mirren és Ian McKellen főszereplésével érkezik. Az előzetes feszült drámát ígér.

Nicholas Searle 2016-ban jelentette meg a The Good Liar című thrillerét, ami azonnal a filmesek látóterébe került. Az adaptáció végül a Warner Bros. szárnyai alatt készült el, amelynek a rendezői székébe Bill Condon ülhetett, a forgatókönyvírói feladatokat pedig Jeffrey Hatcher kapta.

Condon többször is dolgozott már együtt Ian McKellennel (például a Mr. Holmesban vagy az Érzelmek tengerében), így ez a társulás is elég lenne ahhoz, hogy felkapjuk a fejünket. Ezt szinte csak azzal lehetett fokozni, hogy a másik főszerepet az Oscar-díjas Helen Mirren játssza. A színészválasztásról a rendező úgy nyilatkozott: „Sosem dolgoztak még közösen mozifilmben. Pedig 15 évvel ezelőtt vagy még régebben láttam őket együtt a színházban. Úgy éreztem, itt a lehetőség, hogy ezt a tökéletes párosítást vászonra vigyük.”

A The Good Liar egy mesteri szélhámosról, Roy Courtnayról szól, aki az életét mások megrövidítésére tette fel. Amikor online megismeri az özvegy Betty McLeisht, az egy újabb könnyű melónak ígérkezik. Csakhogy miközben hozzálát a tervéhez, azon veszi észre magát, hogy törődni kezd a hölggyel. Sötét múltja elől azonban nem biztos, hogy van menekvés.

A film világpremierje 2019. november 15-én lesz.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya