Hírek

Előzetesen Judy Garland életrajzi filmje

Judy Garland élete a tökéletes kettősség szimbóluma volt: munkásságát tisztelet és elismerés övezte, magánélete viszont romokban hevert. Renée Zellweger bújik a sikeres, de szenvedő színésznő bőrébe a Judy első előzetesében.

Judy Garland szinte a teljes életét rivaldafényben élte le, ünnepelt színésznő és énekesnő volt a 20. században. A legismertebb szerepe Dorothy volt az 1939-es Óz, a csodák csodájában. Számos zenei díjat is nyert, valamint 1955-ben neki ítélték a legjobb női főszereplőnek járó Golden Globe-ot a Csillag születikért (ami egy 1937-es film feldolgozása volt; a legújabb változata Lady Gagával és Bradley Cooperrel most is nagy sikernek örvend).

Annak ellenére, hogy a karrierje milyen sikeres volt, a színésznőt magánéleti démonok kísértették. Sokszor házasodott és elvált, gyógyszerfüggőség miatt többször is kezelték, és öngyilkos is próbált lenni. 47 évesen halt meg gyógyszer-túladagolásban.

A főleg színházakban rendező Rupert Goold a Judy című filmben a színésznő életének kései éveiből mesél, pontosabban arról, amikor 1968-ban Londonba érkezik, hogy telt házas koncertek egész sorát adja elő. Az egykori Bridget Jones, Renée Zellweger ölti magára Judy Garland szerepét, akit a csillogás közepette kísértenek a Hollywoodnak feláldozott gyermekkor emlékei, és kínozza a vágy, hogy együtt legyen a gyermekeivel.

A Judy amerikai premierje 2019. szeptember 27-én lesz. A filmben elhangzanak az énekesnő legismertebb dalai, Renée Zellweger mellett pedig Rufus Sewell, Finn Wittrock és Michael Gambon is szerepel.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..