Hírek

Előzetest és premierdátumot kapott a Deadwood-film

Rövidke előzetest kapott a Deadwood. Sőt, már azt is tudjuk, hogy a sikeres sorozat filmes folytatása május 31-én érkezik.

Bár összesen csak 3 évadon át futott az HBO western-sorozata, a Deadwood rajongók millióit varázsolta el. És ha a sorozat nem is folytatódik eredeti formájában, idén májusban filmként térnek vissza a csatornára a jól ismert szereplők.

A sorozat alkotója, David Milch is visszatér: ő írja a film forgatókönyvét. A rendezői székben pedig Daniel Minahant találjuk, aki szintén nem idegenként érkezik a produkcióhoz, hiszen korábban 4 epizódon is dolgozott. De olyan sikeres sorozatokhoz is rendezett, mint a Trónok harca, a True Blood, a Kártyavár és az American Crime Story.

Hozzájuk csatlakozik a sorozatból jól ismert szereplőgárda nagy része is. Ismét képernyőn Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Brad Dourif, John Hawkes, W. Earl Brown, Anna Gunn, Sean Bridgers és Robin Weigert.

A történet a sorozat fonalait veszi fel: a szereplők 10 év után ismét találkoznak, hogy megünnepeljék Dél-Dakota tagállam fennállását. Persze a régi sérelmek nem múlnak el, a karakterek pedig nem változnak, ráadásul a modernizáció szele sokaknak nem tetszik.

A film most előzetest is kapott. Gyönyörű tájak, szép fényképezés és erős színészi alakítások a Vadnyugaton.

A Deadwood május 31-én kerül az HBO műsorára.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya