Hírek

Előzetest kapott a The Great, A kedvenc írójának májusban debütáló sorozata

A Hulu streaming felületén május közepére várható produkcióban Elle Fanning mellett Nicholas Hoult is feltűnik.

A sorozat II. Katalin (Elle Fanning) hatalomátvételét követi nyomon, ami az úgynevezett palotaforradalomban csúcsosodik ki, melynek betetőzéseként Katalin megfosztja férjét, III. Pétert (Nicholas Hoult) a trónjától. Ahogyan az író előző filmjében (A kedvenc), úgy itt is mellőzi a száraz történelmi tények felvonultatását, a cselekmény inkább lazább szálakkal kötődik a valós történelmi eseményekhez.

A sorozat első évadában megismerhetjük a fiatal, idealista Katalint, aki esküvője miatt érkezik Oroszországba. Szerelem és boldogság helyett azonban az udvar romlott, sötét világával szembesül, Péterrel kötött házassága pedig sikertelennek bizonyul. A reformokra és hatalomra vágyó Katalin a háttérben szervezkedni kezd a férfi ellen és a korona megszerzésére törekszik.

A kedvenc forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölt Tony McNamara legújabb szatírájának stílusa, valamint vizualitása már az első képsorok alapján is sok hasonlóságot mutat Yorgos Lanthimos filmjével. Gondolhatunk itt többek között az abszurd báljelenetre vagy a még furcsább nyúlvadászatra. Kicsit olyan hatást keltenek a látottak, mintha mindkét filmet ugyanabban a díszletben forgatták volna. A kedvenc az elmúlt év egyik legjobb filmje volt, így ezek a hasonlóságok csak még inkább felkeltik az érdeklődésünket a sorozattal kapcsolatban.

A sorozat várható premierje május 15-én lesz — írja a Collider.

Varga Dóra

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..