Hírek

Előzetest kapott a The Great, A kedvenc írójának májusban debütáló sorozata

A Hulu streaming felületén május közepére várható produkcióban Elle Fanning mellett Nicholas Hoult is feltűnik.

A sorozat II. Katalin (Elle Fanning) hatalomátvételét követi nyomon, ami az úgynevezett palotaforradalomban csúcsosodik ki, melynek betetőzéseként Katalin megfosztja férjét, III. Pétert (Nicholas Hoult) a trónjától. Ahogyan az író előző filmjében (A kedvenc), úgy itt is mellőzi a száraz történelmi tények felvonultatását, a cselekmény inkább lazább szálakkal kötődik a valós történelmi eseményekhez.

A sorozat első évadában megismerhetjük a fiatal, idealista Katalint, aki esküvője miatt érkezik Oroszországba. Szerelem és boldogság helyett azonban az udvar romlott, sötét világával szembesül, Péterrel kötött házassága pedig sikertelennek bizonyul. A reformokra és hatalomra vágyó Katalin a háttérben szervezkedni kezd a férfi ellen és a korona megszerzésére törekszik.

A kedvenc forgatókönyvéért Oscar-díjra jelölt Tony McNamara legújabb szatírájának stílusa, valamint vizualitása már az első képsorok alapján is sok hasonlóságot mutat Yorgos Lanthimos filmjével. Gondolhatunk itt többek között az abszurd báljelenetre vagy a még furcsább nyúlvadászatra. Kicsit olyan hatást keltenek a látottak, mintha mindkét filmet ugyanabban a díszletben forgatták volna. A kedvenc az elmúlt év egyik legjobb filmje volt, így ezek a hasonlóságok csak még inkább felkeltik az érdeklődésünket a sorozattal kapcsolatban.

A sorozat várható premierje május 15-én lesz — írja a Collider.

Avatar

Varga Dóra

Varga Dóra jelenleg az ELTE filmtudomány képzésének mester szakos hallgatója. Több éve foglalkozik filmkritikaírással, érdeklődési területe a feminista filmkritika valamint a filmzene elmélete, azok kortárs tendenciái. Különösen kedveli az amerikai függetlenfilmeket, a távol-keleti filmeket, a stop-motion animációkat és az európai művészfilmek bizonyos vonatkozásait.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya