Hírek

Előzetest kapott Ava DuVernay új sorozata, a When They See Us

Ava DuVernay

Az Oscar-jelölt rendező, Ava DuVernay ismét célba veszi az amerikai igazságszolgáltatást, ezúttal nem dokumentumfilm, hanem minisorozat formájában. Jön a When They See Us.

Folytatódik a kreatív partnerség Ava DuVernay, a Selma rendezője és a népszerű streaming szolgáltató, a Netflix között. Legutóbb is hasonló témában működtek közre: az Oscar-jelölésig jutó 13th az amerikai igazságszolgáltatásba integrált faji diszkriminációt hivatott történelmi kontextusban körbejárni. Az ünnepelt rendező hasonló terepen marad, ezúttal egy dramatizált, négyrészes sorozatban, a When They See Us-ban vizsgál meg egy hírhedt esetet.

A történet egy 1989-es megtörtént eseményen alapul, amikor öt férfit egy Central Parkban futó nő bántalmazásával vádoltak meg. A vádlottak Central Park Five néven váltak ismertté. A sorozat az ő történetüket meséli el egészen 2014-ig, amikor is felmentették őket a hamisnak bizonyuló vádak aló.

Az öt központi karaktert Jovan Adepo, Jharrel Jerome, Chris Chalk, Justin Cunningham és Freddy Miyares kelti életre, hozzájuk csatlakozik Michael K. Williams, Vera Farmiga, John Leguizamo, Niecy Nash, Kylie Bunbury, Felicity Huffman, Adepero Oduye, Storm Reid, Blair Underwood és Famke Janssen.

A When They See Us május 31-én debütál a Netflixen.

 

Papp Atilla

Papp Atilla a Budapesti Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett, 2018 óta tagja a Filmtekercsnek. Akut celluloidfüggő, a százmilliós blockbustertől a filléres kísérleti filmig minden érdekli.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com