Hírek

Előzetest kapott az Ex Machina rendezőjének új sorozata, a Devs

nick offerman

Az Ex Machina elsöprő és az Expedíció kicsit megosztóbb sikerét követően Alex Garland a kisképernyő felé fordult, hogy elkészítse a Devs címen futó minisorozatot. Ehhez jött végre előzetes.

Alex Garland író-rendező 2014-ben robbant be véglegesen a filmes köztudatba, amikor Alicia Vikander és Domhnall Gleeson főszereplésével elkészítette a 21. század egyik legjobb sci-fijét. Az Ex Machina jogosan gyűjtött be megannyi díjat és jelölést, Garland forgatókönyve még az Oscar legjobbjai közé is befért, míg a speciális effektek el is hozták az arany szobrocskát.

Éves mérleg 2015: A legjobb filmek, amik elkerülték a magyar mozikat

Nem volt kérdés tehát, hogy bármit is tesz le az asztalra az alkotó, azt nagy érdeklődés követi majd. És bár a vizuális orgazmusba ültetett horror-sci-fi, az Expedíció nem nyerte el egyöntetűen a kritikusok és a nézők szívét, mi alig vártuk, hogy új alkotást kapjunk Garlandtól. A sorozatok egyértelmű dominanciájának idejében pedig nem meglepő, hogy a friss munka egy 8 részes minisorozat lett.

A Devs az FX égisze alatt készült el, és természetesen megint Garland írja is és rendezi is a produkciót. A történet egyelőre kicsit homályos és megfoghatatlan, de a korábbi filmeket elnézve nem is számítottunk másra.

A főszereplő, Sonoya Mizuno barátja eltűnése után nyomoz egy óriás cég titkos részlegén, ahol a férfi korábban dolgozott. A részleg vezetőjét Nick Offerman alakítja, akit üdítő lesz a megszokott – ám nem kevésbé imádott – humoros szerepek után (ő mindenki kedvenc Ron Swansonja) egy komoly és az előzetes alapján ijesztő karakterként látni.

A modern kor ígérete, a természet övezte technológia és a szabad akarat mind fontos szerepet kapnak Garland legújabb minisorozatában.

A Devs epizódjait itthon az HBO Go-n láthatjuk majd valamikor tavasszal.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..