Hírek

Előzetest kapott Ewan McGregor első rendezése

american pastoral Előzetest kapott Ewan McGregor októberben érkező első rendezése, az American Pastoral című dráma, amely egy Philip Roth regényadaptáció. A komor alkotásban McGregor mellett láthatjuk még Dakota Fanninget és Jennifer Connellyt is.

Philip Roth 1997-ben megjelent regénye, az American Pastoral hatalmas szakmai és közönségsikereket ért el, egy évre rá pedig Pulitzer-díjat is hozott az írónak. A történet egy Newarkban születő és ott is felnövő férfi, Seymour Irving Levov, becenevén Swede, és családja életének kisiklását mutatja be. A jómódú középosztálybeli család idilli életét megtöri a vietnami háború és a kor állandó rasszizmusa. Seymour és Elizabeth, egy néhai szépségkirálynő tehetetlenül nézik, ahogy lányuk élete félresiklik. 1968-tól, amikor is Merry felrobbant egy helyi postát, megölve ezzel egy férfit, a két szülő mindent megtesz, hogy eltűnt lányuk nyomára bukkanjon. Később kiderül, hogy az évek során Merry több robbantásban is részt vett, mely egyre erősödő radikális nézeteit támasztja alá. Seymournak azonban hamar rá kell eszmélnie, hogy nem csak lányát, de lassan feleségét is elveszíti, így mindent megtesz, hogy a családja ismét egyesüljön és folytathassák korábbi, minta életüket.

Bár a Paramount Pictures évekkel korábban megvette a megfilmesítési jogokat, a projekt tavaly ért csak be végül, amikor is szeptemberben megkezdődött a filmváltozat forgatása Pittsburgben. A rendezői székbe végül Ewan McGregor került, aki élete első játékfilmjét rendezi. Az eddig a kamera másik oldalán jeleskedő színész azonban ezúttal sem éri be a rendezői székkel, így a főszerepet is magára osztotta. Feleségét Jennifer Connelly, míg lányát Dakota Fanning alakítja. Mellettük feltűnik még Uzo Abuda, Molly Parker, David Strathairn és Rupert Evans is.

A film forgatókönyvét John Romano írta az eredeti regény alapján. A mostani adaptáció egyébként nem az egyetlen Philip Roth feldolgozás: Indignation című 2008-as drámáját James Schamus rendező viszi filmvászonra július végén.

Az American Pastoral októberben érkezik az amerikai mozikba limitált vetítésszámmal, így igen csak valószínű, hogy a hazai mozikat ez a film elkerüli. Hogy mennyire kár érte, ki tudja. Az előzetes korrektnek tűnik, szép fényképezést és hiteles színészi játékot remélhetünk, különösen a már gyermekként is nagyon tehetséges Dakota Fanningtől.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com