Hírek

Előzetest kapott Idris Elba rendezése – Jön a Yardie

Teaser trailer érkezett Idris Elba első mozifilmes rendezéséhez, amely a Sundance-en muttakozott be. Íme a Yardie előzetese.

Idris Elba ismét a rendezői székbe ült egy TV-filmet (Rebellious Soul: The Musical) és két sorozat epizódot (Playhouse Presents) követően, hogy elkészítse első mozifilmjét. A Yardie-t Sundance-ben már jelölték a Grand Jury Prize-ra, legközelebb pedig a most futó Berlinale Panorama szekciójában láthatja a közönség Elba alkotását, amelyben maga a színész egyébként nem szerepel.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

A film egy 1993-as regény adaptációja. A forgatókönyvet az eredeti Victor Headley mű alapján Brock Norman Brock és Martin Stellman jegyzik. A történet egy jamaicai férfiról szól, aki felnőtt korára sem tudta túltenni magát testvére meggyilkolásán. A Yardie a gyermek és a felnőtt D (Aml Ameen) életébe is betekintést nyújt: mi is tanúi lehetünk annak, amikor a fiú bátyját megölik.

Idris Elba-t legutóbb az Elit játszma és a Thor: Ragnarök című filmekben láthattuk, de mostanában inkább a sorozatok kötik le. A Luther, melyben ő alakítja a főszereplő nyomozót még mindig tart, az In the Long Run pedig az első saját készítésű sorozata lesz a színésznek. A Yardie-hoz hasonlóan itt sem áll át a kamera másik oldalára Elba. Továbbá legyen bármilyen negatív is A Setét Torony Stephen King-adaptáció megítélése, az író univerzuma sorozat formájában is újjáéled, a színész pedig visszatér Roland szerepében.

A Yardie magyarországi forgalmazásról egyelőre sajnos nem tudni, de a fesztiválsikerektől függően azért van rá esély, hogy a hazai mozikba is eljusson a film. Mást nem, a fesztiválokban bízhatunk!

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés