Hírek

Előzetest kapott Ryûsuke Hamaguchi legújabb filmje, az Evil Does Not Exist

evil_does_not_exist_ryô_nishikawa

A legjobb idegen nyelvű film Oscarját begyűjtő Vezess helyettem rendezője egy Tokió melletti kis faluban forgatta le titokban következő filmjét.

A tavalyi Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon debütált a Szerencse és képzelet és a Vezess helyettem rendezőjének, Ryûsuke Hamaguchinak a legújabb munkája, az Evil Does Not Exist, ami el is vitte a zsűri nagydíját vagyis az Ezüst Oroszlánt. A kis független filmjeiről ismert japán rendezőt valószínűleg zavarta az a siker és reflektorfény, amiben a Vezess helyettem után részesült, így következő filmje visszatérés lett a minimalista alapokhoz.

Az első kritikák alapján a film egy ökológiai példabeszéd váratlan thriller elemekkel, amelyet ráadásul titokban forgattak egy Tokió melletti kis vidéki faluban.

A film szerényen élő Takumi (Hitoshi Omika, korábban a Szerencse és képzeleten dolgozott rendezőasszisztensként) és lánya, Hana (Ryo Nishikawa) története, akik Mizubiki falujában élnek, ahol a lakók tudomást szereznek egy vállalat azon tervéről, hogy területükön egy luxus kempinget építsenek. A cég két képviselője Tokióból érkezik, hogy találkozót tartsanak, amelyen a falusiak kifejtik panaszaikat a beavatkozással és annak vízellátásukra gyakorolt lehetséges hatásával kapcsolatban. Ez a víz táplálja a környék vad wasabiját, és ebben főzik a tésztát a szeretett helyi udon éttermükben. A turisztikai cég szándékai összeütköznek a falu lakóival és a nyugtalanító eseménysorozatok felborítja Takumi amúgy is bizonytalan, zűrzavaros életét.

A Vezess helyettem sikere után az angolul keveset beszélő Hamaguchi azon kapta magát, hogy a díjátadókon mutogatják és hollywoodi találkozókon vesz részt. Hamaguchi őszintén kijelentette, hogy kezdetben soha nem akarta, hogy csillaga ennyire felíveljen, így ennek az élménynek az elidegenedése vezetett az Evil Does Not Exist-hez. A film a Vezess helyettem zeneszerzőjével, Eiko Ishibashi-val együttműködésben készült előadás felvételeként indult, mielőtt Hamaguchi rájött, hogy az anyag narratív jelleggel bír. A mozi habár tavaly debütált, a japán premierje csak idén április 26-án esedékes, így lecsúszott a 2023-as Oscar díjátadóról, de nincs kizárva, hogy fontos versenyző lesz a jövő évi gálán.

Az Evil Does Not Exist május 3-án kerül az amerikai mozikba. Magyar premierdátum egyelőre nincs.

Sztepanov Márkó

Sztepanov Márkó a METU képalkotás szakán diplomázott 2023-ban, jelenleg televíziós műsorkészítő mesterképzést végez. Javíthatatlan mozifüggő, filmkészítéssel foglalkozik és filmrendezői ambíciókkal is rendelkezik. Mindenevő, de a horror és az akció műfajok a gyengéi és bármikor megvédi Michael Bay renoméját.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com