Hírek

Előzménysorozatot kaphat a 300

300

A Warner Bros. Televisionnél már javában folyik a 300 tévésorozat-adaptációjának fejlesztése – tudta meg a Variety.

A cselekmény pontos részletei még nem ismertek, de a források szerint a sorozat a 2006-os film előzménye lenne. Jelenleg sem író, sem platform nincs a korai fázisban lévő projekthez kötve.

A szerződésekről még folynak a tárgyalások, de Zack Snyder, aki a 300 rendezője és társszerzője volt, tárgyal a sorozat rendezéséről és az executive produceri szerepről. Deborah Snyder, aki a 300 executive producere volt, szintén visszatérne executive producerként. Gianni Nunnari, Mark Canton és Bernie Goldmann – akik mindannyian producerei voltak a filmnek – szintén tárgyalásban vannak a visszatérésről.

A WBTV képviselői nem kívántak nyilatkozni.

A 300 Frank Miller és Lynn Varley azonos című képregénye alapján készült, amely lazán a valós történelmi eseményeken alapul amellett, hogy az 1962-es A háromszáz spártai című filmből merített ihletet.

A filmben Leonidász, Spárta királya egy kis létszámú, elit katonákból álló sereget vezet I. Xerxész perzsa király sokkal nagyobb serege ellen. Leonidasz szerepében Gerard Butler, Xerxész szerepében Rodrigo Santoro látható. A szereplők között volt még Lena Headey, David Wenham, Dominic West, Vincent Regan, Tom Wisdom és Michael Fassbender. A film a bemutatásakor hatalmas sikert aratott, a 65 millió dolláros költségvetésből több mint 450 millió dolláros bevételt hozott globálisan. Számos paródiát is ihletett, köztük a 2008-as Spárta a köbön című filmet, valamint a South Park D-Yikes! című epizódját.

A folytatás, a 300: A birodalom hajnala 2014-ben került a mozikba. Ez a film Miller Xerxes című képregényén alapult, Snyder ismét társszerzője volt a forgatókönyvnek, de nem rendezett. Több eredeti szereplő is visszatért, köztük Headey és Santoro, Sullivan Stapleton pedig Themisztoklész főszerepét játszotta. A film kevésbé volt sikeres, mint az eredeti, de még így is 337 millió dolláros bevételt hozott világszerte 110 millió dolláros költségvetésből.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com