Hírek

Előzménysorozatot kaphat A korona

Ezúttal a Viktória királynő halálát követő éveket dolgozná fel a Netflix, ráadásul A koronáért is felelős Peter Morgannel a fedélzeten.

A Netflix egyik legsikeresebb sorozat, A korona (The Crown) sem kerülhette el, hogy újabb alkotást kapcsoljanak hozzá. Noha a történelmi alapokra épülő fikciós dráma, amely a brit királyi család életébe vezeti be a nézőt még nem fejeződött be, máris tárgyalások indultak a folytatásról.

Folytatás alatt pedig a számtalan esetben látott előzménysorozatot értjük most.

Az új mű Viktória királynő halála után venné fel a fonalat, azaz egészen 1901-ig repítené vissza a közönséget a brit történelemben. Az egyes hírek szerint három és öt évad közöttire tervezett sorozat pedig A korona kezdetéig, azaz 1947 környékéig futna időben.

Egyelőre pontos információk nincsenek, de állítólag ezúttal is Peter Morgantől érkezik majd a forgatókönyv, akinek az eredeti alkotást is köszönhetjük. A két uralkodónő között egyébként négy darab király fordult meg a brit trónon, azaz akár az is elképzelhető, hogy mindegyikre szánnak majd 1-1- évadot.

A korona nagy sikere részben a színészgárdán múlik, így szinte biztos, hogy az előzménysorozatra is kiváló színészeket gyűjtenek majd össze.

A Netflix sokszorosan díjazott sorozata egyébként még most is fut: még két évadon keresztül követhetjük nyomon II. Erzsébet királynő történetét. A szerepben a végjátékra Imelda Staunton lép Olivia Colman helyébe.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!