Hírek

Elsírták magukat a Stranger Things producerei az utolsó évad sztoriján

Bár még csak most jön a forgatókönyvírás oroszlánrésze, a Stranger Things showrunnerei, a Duffer testvérek már felvázolták a stábnak az elképzeléseiket a záróévaddal kapcsolatban. Az első beszámolók szerint szívszorító történettel ér majd véget a hawkinsi fiatalok kalandja.

Hatalmas fordulatokkal és egy rendkívül népszerű karakter halálával ágyazott meg a Stranger Things negyedik évada a Hawkinsra fenyegető természetfeletti erők és a kockákból több ízben is világmegváltókká avanzsált srácok összecsapásának. Ami biztos, hogy a Duffer testvérek nagy nehezen egy helyszínre terelgették a szereplők javát, így grandiózus finálé vár Dustinékra.

A sorozat írói, Matt és Ross Duffer elkészültek az 5. felvonás 1. epizódjának forgatókönyvével, amit az egész évadra vonatkozó szinopszissal közösen vázoltak is egy Los Angeles-i eseményen, amelyen részt vettek a kultikussá vált horror-fantasy sorozat producerei, és online csatlakoztak a fő színészek is. Az első jelentések szerint a pitch remekül sikerült, mi több, Dufferéknek sikerült is könnyet csalni jó pár közreműködő szemébe.

„Elsírták magukat, én ezt jó jelnek veszem. Persze korábban is volt már, hogy sírva fakadtak, de akkor mindig a költségvetésről beszéltünk” – viccelődött az eset után Matt Duffer.

Shawn Levy, a Stranger Things egyik executive producere is lelkesen nyilatkozott az ötletekről, szerinte mindig is a sorozat alapja a 80-as évek megjelenítése mellett a szerethető karakterekkel való törődés volt, amely most sem fog csalódást okozni a nézőknek.

„Az ötödik évad az előző négynek a találkozása lesz. Azt gondolom, hogy itt az ideje egy kicsit visszatérni az első évad hagyományaihoz, ami a hangvételt illeti. Remélhetőleg egy kicsit minden korábbi felvonásból fel tudunk majd eleveníteni” – vette át a szót Ross Duffer.

Azt egyelőre nem jelentették be az alkotók, mikor érkezik a Netflixre a várva várt finálé, de mivel 2023-ban kezdődnek a forgatások, leghamarabb 2024 nyarán térnek vissza a képernyőre 011-ék.

dr. Rókus Ákos

Rókus Ákos a PTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve magyar szakpáron. 2012 óta a szerkesztőség tagja. Specializációja a zsánerfilm (különösen az akció, a western és a thriller), valamint a műfajelméleti kérdések.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com