Hírek

Ilyen lett a Dűne: Második rész – Megérkeztek az első reakciók!

A külföldi újságírók már láttam a Dűne: Második részt, és megosztották a Twitteren első reakcióikat a közösségi média embargót követően. A két hét múlva érkező mozi ezek alapján nem fog csalódást okozni.

Van, aki A Gyűrűk Ura: A két toronyhoz hasonlította a Dűne folytatásának háborús jeleneteit, de repkedtek még a mesteri, a lenyűgöző és egyéb jelzők a Variety válogatásában. Denis Villeneuve 2021-ben debütált Frank Herbert könyvének adaptációjával – pontosabban annak első felével, ígéretéhez híven a sztori sava-borsa csak most következik. Paul Atreides találkozott az Arrakis bennszülöttjeivel, és most velük karöltve veszi fel a harcot a császár és az ellenfél Harkonnen klán ellen.

A film az előzetes alapján sokat fog építeni Timothée Chalamet és Zendaya karaktereinek kapcsolatára. Visszatér Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgard, Charlotte Rampling, Javier Bardem, Josh Brolin és Dave Bautista; új szereplőként pedig Austin Butler, Christopher Walken, Léa Seydoux és Florence Pugh jelenik meg.

És akkor következzék pár vélemény azok közül, akik már láthatták a 166 perces produkciót:

„A Dűne: Második rész baromi lenyűgöző. Villeneuve képes volt igazán látványos pillanatokat összepakolni. Austin Butler valódi átalakuláson megy végbe (és itt most nem a sminkre gondolok). Nagyon megható volt a befejezés. Kicsit hosszú? Igen. Elfelejtettem másnap, hogy láttam? Igen. Mindenesetre ez nagyszabású lesz.”

„Kissé felemás véleménnyel voltam az első Dűnéről. A folytatás fenomenális. Ott a helye a legnagyobb sci-fi filmek között. Szívesen meglovagolnék egy homokférget.”

„A Dűne: Második rész egy mestermű. Denis Villeneuve lenyűgöző, akciódús rendezése vegyül egy szívhez szóló, összetett történettel. Megdöbbentő, megható film, amely megköveteli, hogy a lehető legnagyobb vásznon nézzük meg. Én imádtam. Innovatív és izgalmas.”

„A Dűne: Második rész Denis Villeneuve A Birodalom visszavág-ja, és Arábiai Lawrence-e. Egy sci-fi opera, amely nemcsak léptékében nagyszabású, hanem hipnotikus és érzelmileg megterhelő a története is. Austin Butler sokak számára lesz téma, de Timothée Chalamet az, akitől leesett az állam. Villeneuve magával ragadó filmes nirvánája egy sci-fi remekmű.”

A Dűne: Második rész február 29-én debütál a hazai mozikban.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com