Hírek

Az autós filmek Végtelen háborúja? – Íme, az első Halálos iramban 10. vélemények!

Vin Diesel nem tudja, mikor kell fékezni: a Halálos iramban 10. hamarosan berobog a magyar mozikba is. A világpremiert követően megérkeztek az első rövid kritikák a filmről.

Pletykák indultak el a bemutató idejében, miszerint a Halálos iramban 10. nem az utolsó előtti epizód lesz a szériában, hanem még két film fogja követni. Erről Vin Diesel ejtett el mondatokat, azonban hivatalos stúdiómegerősítés nem érkezett. Egy titkos cameóról már le is rántották a leplet a sajtóban: csak az kattintson ide, aki nem kívánja elspoilerezni magának az élményt.

A Halálos iramban 10. munkálatai pokolként indultak, hiszen Justin Lin rendező (aki már öt filmet készített a franchise-ban) a forgatás kezdetén meglépett, mondván, fontosabb neki a mentális egészsége, mint egy újabb ekkora projekt. A nyilatkozataiból kivehető volt, hogy a sztárra, Vin Dieselre neheztel. Louis Leterrier, a Szemfényvesztők és A szállító első két epizódjának rendezője lépett a produkció élére.

A film abszolút sztárparádé, rá se férnek a karakterek a poszterre. A főbb csapatot alkotó Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Chris „Ludacris” Bridges, Tyrese Gibson, Sung Kang és Nathalie Emmanuel mellett visszatérőként köszönthetjük Jason Statham, Charlize Theron, Helen Mirren és John Cena figuráját is. Új főgonoszként az Aquaman sztárja, Jason Momoa lépett színre, a hősöket pedig Brie Larson erősíti tovább.

Lássuk, mit mondanak azok, akik már látták a 141 perces alkotást.

„Sikerült elcsípnem a Halálos iramban 10-et a múlt héten! Egy igazán vad, megállás nélküli akcióhullámvasút, amely a franchise eddigi legmegdöbbentőbb befejezését nyújtja. Nem tökéletes (a vége megosztja majd a rajongókat), de egyre jobban a szívemhez nőtt, és alig várom, hogy újra láthassam. Az Universal tuti azt akarja, hogy ez legyen az ő Végtelen háborújuk.”

„A Halálos iramban 10. visszavezeti a sorozatot a helyes útra, és az első számú ok Jason Momoa, aki úgy játssza Dantét, mint a széria Jokere lenne. Egy vidám pszichopata, és ez elragadó. Egy olyan történettel együtt, amely elkerüli azt, ami miatt a nyolcadik és kilencedik már unalmasnak tűnt. Ez egy győzelem.”

„A Halálos iramban 10. egy szórakoztató, izgalmas utazás. Ez igazi látványosság, néhány valóban hihetetlen mutatvánnyal és felháborító pillanattal, amit ettől a sorozattól várhatunk. Amit Jason Momoa Dante szerepében nyújt a filmben, az varázslatos! Az ő alakításából csak úgy árad a karizma.”

„A filmet Jason Momoa és az ő dekadens rosszfiúja, Dante Reyes viszi a hátán. Vad és extravagáns, veszéllyel teli páváskodása különös élt és némi üdítő fekete humort szállít. Minden más nevetséges, esetlen elemekkel tarkított, de ostobán szórakoztató. Mi a »Fast« vártál?”

A Halálos iramban 10.-et május 18-tól vetítik a magyar mozik.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com