Hírek

Első képeken a BBC és a Netflix Drakulája

Egy igazi vérszívó sosem nyugodhat holtában, ezt mindenki tudja róluk. Drakula is újra és újra visszatér az élők közé, akár Lugosi Bélaként, akár Leslie Nielsenként, hol rettenetes rémalak, hol animált szállótulajdonos. A vámpírgróf története kiapadhatatlan ötletforrásnak tűnik, ezúttal a BBC szeretné elmesélni a saját verzióját róla: ez lesz a Dracula.

Drakula gróf, minden vámpír ősatyja, azóta elűzhetetlen része a populáris kultúrának, hogy Bram Stoker papírra vetette a történetét gótikus horrorregényében. A vérszívó erdélyi nemest sokan megformálták már, a vele életre kelt vámpírmítoszt pedig azóta is változatos formákban láttuk viszont: az Interjú a vámpírraltól az Alkonyaton és a Hotel Transylvanián át egészen a Halhatatlan szeretőkig.

A BBC visszatérne a gyökerekhez, hogy egy modern feldolgozással leheljenek új életet Drakulába – nemes egyszerűséggel Dracula címen. A megírásával Mark Gatisst és Steven Moffatot bízták meg, akik olyan sorozatokon dolgoztak már együtt, mint a Doctor Who vagy a Sherlock. A gróf szerepére a dán Claes Bangot találták meg, aki Európa Filmdíjat kapott A négyzet című Arany Pálma-díjas film főszerepéért.

A The Hollywood Reporter bemutatta az első képeket, amelyen Bangot jelmezben is láthatjuk. Nem ez az egyetlen újdonság azonban a készülő sorozattal kapcsolatban, ugyanis a teljes szereplőgárdát is bejelentették: többek között Lyndsey Marshal, Chanel Cresswell, Matthew Beard, Sofia Oxenham, John McCrea, Phil Dunster és Millicent Wong is játszik benne.

A sorozatot alkotó három filmet Jonny Campbell, Damon Thomas és Paul McGuigan rendezi. A történetéről egyelőre annyit tudunk (a beígért modern látásmódon túl), hogy 1897-ben veszi kezdetét Erdélyben. A BBC a sorozat létrehozásához a Netflixszel társult. Így a Dracula az Egyesült Királyságban a BBC One-on debütál, és ezzel egyidőben vetíti a premiert a Netflix világszerte. Premierdátumot azonban nem ismerünk.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com