Hírek

Első pillantás Roman Polanski új női szerelmeseire

A híres és hírhedt lengyel-francia rendező, Roman Polanski új filmmel jelentkezik Cannes-ban. Témája ezúttal egy furcsa románc két nő, rajongó és rajongottja között.

Nyakunkon a Cannes-i Filmfesztivál, egyre több anyagot dobnak ki a stúdiók, hogy megalapozzák filmjük jövendőbeli sikereit. Az idei mustra egyik nagy dobása kétségkívül Roman Polanski új alkotása lesz, a lengyel mester négy éve nem jelentkezett filmmel. Ráadásul írótársa ezúttal nem más, mint a tavaly rendezői elismerésben részesített Olivier Assayas (Sils Maria felhőiA stylist).

Based on a True Story egy regényadaptáció, amelyben egy ünnepelt írónő (Emmanuelle Seigner) kapcsolatba, majd erotikus kapcsolatba kerül egyik rajongójával (Eva Green), aki az intim viszony hatására megpróbálja őt behálózni, és a saját képére formálni.

Az ígéretes történet leginkább Brain De Palma Gyilkos vágyak című thrillerére hajaz, de nem áll távol egy másik közelmúltbeli cannes-i sikertől, az Elletől sem. Úgy tűnik, a korosodó, frankofón rendezőknek elég hasonló a gondolkodása, már ami a nőket illeti. Ettől függetlenül kíváncsian várjuk az eredményt.

A Filmtekercs harmadszorra is élőben tudósít Cannes-ból a fesztiválról. Kövessétek a rendezvény ideje alatt mindennap honlapunkat!

 

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com