Hírek

Valóban a legbrutálisabb? – Íme, az első Sikoly VI. vélemények!

Március 9-én mutatják be a hazai mozik a Sikoly VI. című filmet, amely idehaza rendhagyó módon a legmagasabb korhatárbesorolást kapta. Az első vélemények már olvashatók.

Szellempofa New Yorkban – ezzel a felütéssel indul a 27 éves múltra visszatekintő Sikoly-széria legújabb darabja, amely alig egy évvel a reboot után érkezik a mozikba. Az új főszereplők (többek közt a Wednesday-ből is ismert Jenna Ortega és Melissa Barrera) ezúttal a „Nagy Almában” menekülnek a késes gyilkostól. Amit a film marketingje egyelőre rejteget, hogy milyen posztmodern szemléletmód hatja majd át ezt az epizódot, és miféle módon reagál majd a (horror)filmgyártás iparára – hiszen ez minimum egy Sikoly-rész esetében.

Amin az elmúlt hetekben meglepődött a filmes újságírói szakma is, hogy a Sikoly VI. egészen példátlan módon X-besorolást kapott, tehát a 18-as karikánál is komolyabb vérengzés várható benne. Legutóbb 2017-ben kapott ilyet film Magyarországon, akkor a Bőrpofa nekrofil szexjelenete csapta ki a biztosítékot. A besorolás szabályzással is jár: a Sikoly VI-ot kizárólag 22:00 után játszhatják a mozik, így a közönség sokkal kevesebb vetítésen tudja elcsípni az alkotást.

Az első vélemények már megérkeztek a filmről, alább olvashatók:

„Szerencsésnek érzem magam, hogy keményvonalas Sikoly-rajongó vagyok. A Sikoly VI. fantasztikus. Hálás vagyok, hogy a Radio Silence csapathoz került ez a franchise, mert elképesztő, amit művelnek. Igen, a Szellempofa gyilkosságok különösen kegyetlenek – feszültség tekintetében egy pár simán a sorozat legdurvábbjai közé sorolható.”

„Nem tudom, hogy csinálták, de a Sikoly-csapatnak ismét sikerült. A Sikoly VI. talán a legfordulatosabb rész, elképesztő feszültséggel, gyomorforgató halálokkal és egy újabb, aktuális koncepcióval. Mindig az események mögött voltam egy lépéssel. Remekül használták benne New York City-t. Hogy lehet ez a széria még mindig ennyire jó?”

„A Sikoly VI. elkápráztatott. A nyitó gyilkosság elképesztő volt. Szuper kegyetlen és intenzív. Tele feszültséggel teli pillanatokkal. Nagyon véres. Határozottan egy nagyszerű slasher film. Nem okozott csalódást.”

„Nem voltam akkora rajongója az utóbbi Sikoly-filmeknek, szóval nálam a 6. rész a legjobb a második óta, különösen azért, mert nagyon szórakoztatóan foglalkozik azzal a folytatással. Tényleg a legtöbbet hozza ki örökségéből, történelméből és karaktereiből, és arra késztetett, hogy újra megnézzem az összeset.”

További vélemények a Collider gyűjtésében.

A Sikoly VI. március 9-től látható a magyar mozikban. A filmet ismét a tavalyi Sikoly rendezői, Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillet rendezték. A mellékszerepekben feltűnik még a sorozat fontos figurája, Courteney Cox, valamint Hayden Panettiere, Dermot Mulroney, Samara Weaving, Jasmin Savon Brown és Mason Gooding.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com