Hírek

„Teljes őrület”, avagy íme, az első vélemények a Venom folytatásáról!

venom 2. - vérontó

Nyugaton ezen a héten érkezik a Venom 2. – Vérontó című Sony-produkció, amely Pókember népszerű ellenfelének újabb saját filmje. A közösségi médiát pedig már el is lepték az első hivatalos, ámbár rövid vélemények. Hogy mire lehet számítani? Komplett agyeldobásra.

Andy Serkis, A Gyűrűk Ura és A majmok bolygója-filmek sztárja rendezi a Marvel-különutas Sony filmet, amely újabb esélyt ad Tom Hardy-nak arra, hogy kettős szerepben tetszelegjen. A Venomban ugyanis egy idegen eredetű szimbióta csatlakozik a lecsúszott újságíró, Eddie Brock testére, hogy annak szupererőt adjon, de át is formálja személyiségét. A filmben beszél egymáshoz a két lény, Brock és az entitás, és mindkettőt Hardy szólaltatja meg.

A 2018-as első filmben már egymásra találtak és lúzerségükben egyesülve mentették meg a bolygót, most azonban még veszedelmes ellenféllel kell szembenézniük, a Woody Harrelson alakította sorozatgyilkossal, és annak földönkívüli szimbiótájával, Vérontóval.

A Venom 2.-vel kapcsolatban már meglepő hír volt az is, hogy mindössze kicsivel több mint másfél órás lesz (97 perc), ami óriási szuperhősös blockbusternél édeskevés szokott lenni. A Twitteren megjelenő első kritikusi vélemények azonban nem feltétlenül tartják mind problémásnak az eszeveszett tempót.

Íme pár rövid vélemény a Venom 2. – Vérontó című filmről:

„A Venom 2. teljes őrület. Vérontó jobban néz ki, mint amiről álmodni mertem volna, amikor gyerekként felnőve ezeket a képregényeket olvastam. Tom Hardy remekül érzi magát a színen, Andy Serkis pedig beveti a MoCap és CGI tudását, hogy igazán intenzív és zsigeri szimbióta csatákat láthassunk!”

„A Venom 2. egy igazán vad film a legmagasabb kategóriából. Ultraerőszakos romantikus komédia, ami imádnivalóan önironikus és különös. Tom Hardy 200%-on teljesít. Bármit csinálsz, ne maradj le a stáblista utáni jelentről!”

„Ha a Venom 2. – Vérontóról beszélünk, egyszerű a helyzet. Kedvelted az első részt? Ezt is fogod. Nem bírtad az előzőt? Itt is ez lesz a helyzet. Egy nagyobb, pörgősebb verziója a korábbi filmnek, amit egyébként élveztem, és azonnal el is felejtettem. Élvezetes és komolytalan.”

„A Venom 2.-t még inkább áthatja az előző filmben is látott abszurd haverrománc. Andy Serkis gondoskodik arról, hogy az akció és a humor gyorsan peregjen, még akkor is, ha nem mindig működik. Tom Hardy gonzó alakítása még mindig a legjobb pont, eközben Woody Harrelson minden szadista pillanatot kiélvez.”

 

A Venom 2. – Vérontó október 14-én kerül a hazai mozikba.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.