Hírek

Elton John nem volt elragadtatva Az oroszlánkirály új változatától

Az eredeti, 1994-es rajzfilm több slágerét szerző Elton John Az oroszlánkirály új változatának zenéjéről nyilatkozott a GQ magazinnak adott interjújában.

Az oroszlánkirály új, hiperrealisztikus CGI-technika segítségével elkészített adaptációjának zenéjéről eddig viszonylag kevés szó esett. Azt tudjuk, hogy az eredeti változathoz készített album sokáig vezetett több toplistát is, az újnak pedig ez nem sikerült. Miközben a film a Disney eddigi legtöbb bevételt hozó remake-je lett az „élőszereplős” szériából.

Elton John, aki annak idején a szövegeket író Tim Rice-szal együtt Oscar- és Golden Globe díjat kapott a minden idők legsikeresebb rajzfilmjének betétdalaként közismertté vált „Can You Feel the Love Tonight“-ért, nyíltan vállalta lesújtó véleményét az új változat zenéjével kapcsolatban:

„Bárcsak több beleszólásom lehetett volna, de most más elképzelése volt az alkotóknak a zenéről és nem pontosan ugyanazzal a tisztelettel fogadtak, mint anno. Ez eléggé elszomorít.

A Disney 2010-ben kezdte el korábbi meséinek feldolgozás sorozatát az Alice Csodaországban című adaptációval. Előtte, 1996-ban és 2000-ben is próbálkoztak élőszereplős adaptációkkal, akkor a 101 kiskutyával és annak folytatásával. (A történet egy újabb változatáról is zajlanak jelenleg tárgyalások.) Azóta többek között már bemutatták a HamupipőkeA dzsungel könyve, a Szépség és a szörnyeteg, a Dumbo és az Aladdin modernizált változatait. A következő a sorban a Susi és Tekergő, aminek a legújabb előzetese a napokban jött ki.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..