Hírek

Elton John nem volt elragadtatva Az oroszlánkirály új változatától

Az eredeti, 1994-es rajzfilm több slágerét szerző Elton John Az oroszlánkirály új változatának zenéjéről nyilatkozott a GQ magazinnak adott interjújában.

Az oroszlánkirály új, hiperrealisztikus CGI-technika segítségével elkészített adaptációjának zenéjéről eddig viszonylag kevés szó esett. Azt tudjuk, hogy az eredeti változathoz készített album sokáig vezetett több toplistát is, az újnak pedig ez nem sikerült. Miközben a film a Disney eddigi legtöbb bevételt hozó remake-je lett az „élőszereplős” szériából.

Elton John, aki annak idején a szövegeket író Tim Rice-szal együtt Oscar- és Golden Globe díjat kapott a minden idők legsikeresebb rajzfilmjének betétdalaként közismertté vált „Can You Feel the Love Tonight“-ért, nyíltan vállalta lesújtó véleményét az új változat zenéjével kapcsolatban:

„Bárcsak több beleszólásom lehetett volna, de most más elképzelése volt az alkotóknak a zenéről és nem pontosan ugyanazzal a tisztelettel fogadtak, mint anno. Ez eléggé elszomorít.

A Disney 2010-ben kezdte el korábbi meséinek feldolgozás sorozatát az Alice Csodaországban című adaptációval. Előtte, 1996-ban és 2000-ben is próbálkoztak élőszereplős adaptációkkal, akkor a 101 kiskutyával és annak folytatásával. (A történet egy újabb változatáról is zajlanak jelenleg tárgyalások.) Azóta többek között már bemutatták a HamupipőkeA dzsungel könyve, a Szépség és a szörnyeteg, a Dumbo és az Aladdin modernizált változatait. A következő a sorban a Susi és Tekergő, aminek a legújabb előzetese a napokban jött ki.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya