Hírek

Elvis Presley titkosügynökké lesz a Netflix sorozatában

Elvis Presley a világ egyik legismertebb zenésze – ikonikus alakja, hajviselete, jelmeze azonnal felismerhető, pláne a hangja. Azt talán kevesen tudják róla, hogy zenész és színész mellett katona és fekete öves karatemester is volt. Vajon előfordulhat, hogy ezen túl még titkosügynökként is dolgozott? Ez nem valami összeesküvés-elmélet, hanem az Agent King alapötlete.

Negyvenkét éve történt, hogy a rockzene egyik legismertebb alakja, Elvis Presley elhunyt. Három Grammy-díjat nyert (tizennégyszer jelölték), és 1971-ben a Grammy Életműdíjat is neki ítélték. A hatvanas években színészkedni is kezdett, a filmjeihez írt zenealbumai listavezetők lettek. A Netflix az idei Elvis Héten jelentette be, hogy a streamingszolgáltató szárnyai alatt sorozat készül a Királyról.

Amióta Elvis kisfiú volt, mindig arról álmodott, hogy szuperhős lesz, aki a bűn ellen harcol és megmenti a világot. Az Agent King ezt valóra váltja.” Ezt a felesége, Priscilla Presley mondta a Rock ‘n’ Roll királyáról. Ilyen címmel, mint az Agent King, persze ne is holmi dokumentumfilmre számítsunk: Elvis ugyanis titkos ügynöknek áll benne – írja a Variety.

A Netflix közleménye alapján egy felnőtteknek szóló, animációs akciósorozatot kapunk majd, amiben Elvis a jellegzetes, fehér kabátját rakétahátizsákra cseréli. Egy titkos kormányzati szerv beszervezi kémnek, hogy felvegye a harcot a sötétség erőivel, amelyek az otthonát fenyegetik – eközben persze meg kell tartania álcáját a Királyként is.

A felnőtteknek készülő animációs filmek nagyon népszerűek – a BoJack Horseman vagy az Archer már évek óta bizonyítja, hogy ami rajzolt, az nem csak gyereknek való. Az Agent King ráadásul épp az Archertől kölcsönzi a showrunnerét, az abban több epizódot is író Mike Arnoldot. A sorozat készítőiként Priscilla Presley és szintén rocker John Eddie van feltüntetve. Elvis animált jelmezeit John Varvatos tervezi majd, aki többször is nyert már Év Tervezője-díjat férfiruházataiért. A Netflix mellett a Sony Pictures Animation, és a Sony Pictures Television is részt vesz az Agent King elkészítésében.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com