Hírek

Az Ígéretes fiatal nő alkotója ezúttal egy női szuperhősről szóló DC-filmet ír

Zatanna

Emerald Fennell, az Ígéretes fiatal nő Oscar-jelölt író-rendezőjének legújabb projektje egy DC-film, amelynek főszereplője Zatanna lesz. A változatosság kedvéért egy olyan szuperhős, akiről még sosem készült mozifilm.

A DC Films, a Warner Bros. és J.J. Abrams produkciós cége, a Bad Robot megbízásából kerül képernyőre a Zatannáról szóló első film – adta hírül a Deadline. A forgatókönyvíró Emerald Fennell lesz, akinek Ígéretes fiatal nő című filmje az idei Oscar-gálán öt jelöléssel száll versenybe, javarészt a legnívósabb kategóriákban, mint például a legjobb film, legjobb rendezés vagy legjobb eredeti forgatókönyv, emellett a Golden Globe-on is bezsebelt négy jelölést. Nem csoda hát, hogy a filmipar két kézzel kap az alkotó után.

Zatanna egy mágus, akit Gardner Fox és Murphy Anderson alkotott meg, debütálására 1964-ben került sor a DC egyik Hawkman-képregényében. Zatanna az apjától, Giovanni Zatara-tól örökölte különleges, mágikus képességeit. Védjegye a cilindere, fekete-fehér szettje és stílusos megjelenése. Ugyan mozivásznon még nem szerepelt, mégis már többször összefuthattunk vele például Az Igazság Ligája John Constantine-jának szerelmeként, de a Smallville-ben is, ahol Serinda Swan alakította három évadon keresztül.

Emerald Fennell egyébként amellett, hogy legjobb forgatókönyv -és rendezés kategóriában Oscar-jelöléseket gyűjt be, a filmvilág más területein is megvillantotta a tehetségét: például színészként A korona és a Hívják a bábát! című sorozatokban, showrunnerként pedig a Megszállottak viadala második évadában. Emellett (az újranyitást követően) a londoni West End színpadára érkező Hamupipőke írója is Fennell, aki Andrew Lloyd Webberrel dolgozik együtt a produkción.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.