Hírek

Cannes 2015: Emily Blunt a fesztiválon is bizonyított

CANNES, FRANCE - MAY 19: (L-R) Actors Josh Brolin, Emily Blunt, director Denis Villeneuve and actor Benicio Del Toro attend the "Sicario" Premiere during the 68th annual Cannes Film Festival on May 19, 2015 in Cannes, France. (Photo by Ian Gavan/Getty Images)

"Sicario" Premiere - The 68th Annual Cannes Film FestivalEmily Blunt élete talán egyik legfontosabb eseményén van túl. Tegnap este  Filmt társaságában pózolt a fotósok kereszttüzében legújabb filmje, a Sicario – A bérgyilkos Cannes-i világpremierjén.

Emily Blunt egy gyönyörű Stella McCartney estélyiben érkezett a premierre. A rangos fesztiválon a kanadai rendező alkotása is versenyben van 18 másik filmmel együtt az Arany Pálmáért. Emilyt az előző években már többször láthatta a Cannes-i vendégsereg egy-egy partin felbukkanni, de most először fordult elő, hogy annak a filmnek a premierjére érkezett, amiben ő alakítja a női főszerepet.

Az eddig megjelent pozitív kritikákból már sejteni lehet, hogy Denis Villeneuve ismét egy érzékeny, erős atmoszférájú és kemény témáról szóló filmet készített.  A Sicario – A bérgyilkosban Emily Blunt egy FBI ügynököt alakít, akit arra kérnek fel, segédkezzen egy olyan szupertitkos akcióban, amiben egy columbiai bérgyilkossal (Benicio Del Toro) és egy különleges ügynökkel (Josh Brolin) szövetkezve kiiktatják Mexikó legnagyobb drogbáróját.

„Néhány éve Taylor Sheridan egy fantasztikus forgatókönyvet írt, de néhányan tartottak attól, hogy a főszereplőt egy nőre írta” – mesélte a kanadai rendező egy internetes oldalnak. „De tudtam, hogy az FBI ügynök karaktere, pont attól működik, ha azt egy nő játssza el. Emily tökéletes választás volt.” Emily Blunt azt is elárulta, hogy bár sok erős női szereplőt játszott már, de Kate Macy karakterének megformálása az egyik legnehezebb feladat volt. „Attól, mert valaki fegyvert visel nő létére, még nem biztos, hogy annyira kemény is. Eléggé sérülékeny, és sebezhető az általam megformált Kate. Próbál megfelelni az elvárásoknak, miközben élete legborzalmasabb 3 napját éli meg a mexikói alvilág sűrűjében.”

"Sicario" Press Conference - The 68th Annual Cannes Film Festival

Az interjú során könnyedebb témáról is szó esett. Emilyt arról faggatták az újságírók mit szól ahhoz, hogy a Cannes-i vörösszőnyegen többen balerinában, vagy lapos sarkú cipőben jelennek meg. „Hogy őszinte legyek, szerintem mindenkinek lapos sarkúban kéne járnia.  Imádom a Converse dorkót. Tudom, elég kiábrándító” – nevette el magát a színésznő. Denis Villeneuve gyorsan le is reagálta ezt a kérdést. „Tiltakozásként Benicio és én is majd magassarkúban érkezünk a Sicario – A bérgyilkos premierjére”  Bár a magassarkú elmaradt a tegnap esti premieren, de az alkotók és a film fogadtatása annál nagyobbat szólt.

CANNES, FRANCE - MAY 19:  (L-R) Actors Josh Brolin, Emily Blunt, director Denis Villeneuve and actor Benicio Del Toro attend the "Sicario"  Premiere during the 68th annual Cannes Film Festival on May 19, 2015 in Cannes, France.  (Photo by Ian Gavan/Getty Images)

A Sicario – A bérgylkost ősszel kezdik vetíteni a világ számos országában, köztük Magyarországon is. A hazai tervezett bemutató: október.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés