Hírek

Emily Blunt, Dwayne Johnson és Paul Giamatti dzsungel túrára készül – Jön a Jungle Cruise

Ezúttal egy vidámparkos eleméből készít filmet a Disney. A Jungle Cruise című kalandfilmben Emily Blunt, Dwayne Johnson és Paul Giamatti indulnak kincsvadászatra a dzsungelben – írja a Hollywood Reporter.

A Disney ezúttal megcsavarja az adaptációs kereket és újít kicsit a klasszikus mesék élőszereplős változatának vonalán. Ezúttal ugyanis nem egy meglévő alkotásból, hanem egyik vidámparkos eleméből készít filmet. A Jungle Cruise egy vizes utazást takar: a látogatók kisebb csónakokba ülnek, útjuk során pedig különleges, veszélyes állatokkal találkoznak, míg el nem jutnak egy kincsig. Ha elsőre furcsán is hathat, hogy ebből készül kalandfilm, belegondolva semmivel nem rosszabb ez az alap, mint bármi más. A stúdió több tematikus parkjában is van Jungle Cruise, ráadásul ez a legnépszerűbb elemek egyike.

A tematika és háttér tehát adott, erre írt forgatókönyvet Glenn Ficarra és John Requa. A történet a 20. század elején játszódik majd, ahol a Johnson alakította főszereplő Blunt és Jack Whitehall karakterével együtt indul neki egy veszélyes hajóútnak a dzsungel közepén, hogy rátaláljon egy gyógyító erejű fára.

A filmet Jaume Collet-Serra rendezi, akitől egy-két tucathorror (Viasztestek, Az árva) és akciófilm (Non-stop, Éjszakai hajsza) után 2016-ban egy meglepően jó cápás filmet kaptunk Blake Lively főszereplésével (A zátony). Ezúttal tehát új műfajban próbálja ki magát az alkotó a Disney kalandfilmjében.

Emily Blunt, Dwayne Johnson és Paul Giamatti mellett szerepel még a filmben Jesse Plemons, Edgar Ramírez és a már említett Jack Whitehall.

A Jungle Cruise forgatását még a hónap végén megkezdhetik, premierdátum egyelőre viszont nincs.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya