Hírek

Emily Blunt mexikói drogbárókat üldöz

 

sicarioÜtős előzetes kapott a Sicario, Denis Villeneuve új filmje, melyben Emily Blunt játssza a drogmaffia ellen küzdő FBI-ügynököt.

Hihetetlen tempóval készíti szerzői-műfaji filmjeit Denis Villeneuve. A Felperzselt föld, a Fogságban és az Enemy után most a Sicario érkezik. A bűnügyi sztoriban az Emily Blunt által játszott FBI-ügynöknő a Mexikó és USA közötti határvidéken veszi fel a harcot a drogmaffiiával. Az angol színésznő mellett Benicio Del Toro és Josh Brolin is feltűnik.

A filmet Cannes-ban vegyesen fogadták. A kritikusok szerint Denis Villeneuve hozza az elvárt színvonalat és egy tisztességes műfaji darabot készített, még egy közepes forgatókönyből is. Viszont csalódáskeltő, hogy a narratíva nem kezd semmit azzal, hogy női főszereplője van. Nem is Emily Blunt alakítását kifogásolták, hanem azt, hogy karaktere passzívan szemléli a férfias akciót.

Ősszel mindeki saját véleményt formálhat majd, a film októberben érkezik a magyar mozikba.

Avatar

Bartal Dóra

Bartal Dóra az ELTE anglisztika alapszakán és filmelmélet és filmtörténet mesterszakán végzett. Szakdolgozatait gender és populáris film témakörében írta, ezen kívül dokumetumfilmekkel foglalkozik. Specializációja a coming-of-age film és a fesztiválok. 2014 óta foglalkozik írással, szerkesztéssel és filmfordítással.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..