Hírek

Emma Stone és Rachel Weisz kosztümben verseng – A kedvenc (The Favourite) előzetes

Végre rendes előzetest kapott Yorgos Lanthimos legújabb, kosztümös alkotása. A kedvenc (The Favourite) egészen egyedi stílust ígér kiváló színészi játékkal: főszerepben Emma Stone, Rachel Weisz és Olivia Colman.

Bár korábban is rendezett nagyjátékfilmeket, A homár révén berobbanó Yorgos Lanthimos idén sem hagy minket film nélkül. Tavaly az Egy szent szarvas meggyilkolásával mutatta meg újfent, milyen hihetetlen erős rendezői elképzelései vannak, az előzetes alapján pedig az ősz végén érkező A kedvenc is sokat ígér.

A kosztümös alkotás két kuzin (Emma Stone és Rachel Weisz) versengéséről szól, akik Anna királynő (Olivia Colman) kegyeiért harcolnak: a cél természetesen, hogy ki legyen a kedvenc, a kiváltságos. Mindhárom színésznő alakítása hibátlan már az előzetest nézve is.

A film forgatókönyvét ezúttal nem a rendező írta, ahogy azt tette korábbi alkotásai esetében. A kedvenc Deborah Davis és Tony McNamara tollából született a Fox égisze alatt.

A három főszereplő mellett láthatjuk még Nicholas Houltot, Mark Gatisst és Joe Alwynt is. A film egyébként most debütált nem egészen egy hete a Velencei Filmfesztiválon.

Ha érdekel két tudósítónk élménybeszámolója az egyik legrangosabb filmes eseményről a világon, katt ide.

Lanthimos egyébként nem először dolgozik együtt Rachel Weisz színésznővel, hiszen A homárban is ő volt az egyik főszereplő.

A kedvenc (The Favourite) november 23-án érkezik az amerikai mozikba, mi pedig borzasztóan reméljük, hogy a hazai közönség is nagyképrenyőn láthatja majd ezt a legszebb értelemben vett kicsit elborult és különleges alkotást.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..