Hírek

Emma Stone helyett Anya Taylor-Joy játszik Ralph Fiennes oldalán a The Menu-ben

És nem ez az egyetlen változás a The Menu című horrorvígjáték háza táján. Korábban úgy tudtuk, a filmet az Oscar-díjas Alexander Payne fogja rendezni (Utódok, Nebraska, Kerülőutak), ám a rendezői székbe végül más kerül.

Alexander Payne-t Mark Mylod váltja, aki olyan filmeket rendezett, mint a Nagy fehérség című fekete komédia vagy az Ali G Indahouse, illetve ő volt a direktora több Utódlás-epizódnak is. A producer Betsy Koch mellett a Nagy dobás, az Alelnök és a Pancser police rendezője valamint az Utódlás producere, Adam Mckay. A forgatókönyvet Will Tracy és Seth Reiss írta.

A The Menu egy magánszigeten játszódik, ahol egy sztárszakács tart exkluzív kóstolókat. Egy pár – melynek egyik felét játssza Anya Taylor-Joy – szintén részt vesz a különleges kulináris eseményen. A szakácsot és házigazdát Ralph Fiennes alakítja, aki a speciális kóstolómenübe néhány nem várt fogást is beleépít. A Collider értesülései szerint az alkotók Daniel Radcliffe-et is szeretnék bevonni a sztárparádéba, hogy önmagát játssza ezen a bizonyos sztárparádés vacsorán, habár a színész még nem bólintott rá a felkérésre, és egy évek óta folyamatban lévő projektről van szó, amelynek forgatókönyve már rég elkészült.

A The Menu alaptörténete tökéletes alapot szolgáltat egy fekete humorban fürdőző szatírához, amely ráadásul horror elemekkel is meg lesz fűszerezve.

A szereplőgárda nemkülönben ígéretes. Ralph Fiennest legközelebb a King’s Man: A kezdetekben és a Nincs idő meghalni című James Bond-filmben láthatjuk. A Vezércselben nyújtott alakításáért Golden Globe-bal jutalmazott, mindössze 25 éves Anya Taylor-Joy sem pihen: hamarosan láthatjuk az Utolsó éjszaka a Sohóban főszerepében, illetve ő lesz Furiosa a következő Mad Maxben.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.