Hírek

Emma Stone már készen áll a Szörnyella második részére

Aki azt hitte, hogy a kutyanyúzó, cezaromániás főgonosz nem tér vissza egy újabb körre, tévedett. Emma Stone aláírt a Szörnyella második részére.

Idén nyáron mutatta be a Disney legújabb élőszereplős alkotását, mely a Demónához hasonlóan egy negatív karakter eredetmítoszát meséli el, és az ő szemszögén keresztül látjuk, miből lesz a főgonosz. Mint azt a testvérfilmnél megszokhattuk, Craig Gillespie Szörnyellája is kimosdatja a szereplőt a kompromittáló cselekedetek alól, és legrosszabb esetben is antihősként ábrázolja, akit nem fogad el a társadalom, ezért kénytelen átalakulni egy sokkal gátlástalanabb alteregójává.

Aki a kutyákat szereti, rossz ember nem lehet – Szörnyella

A kritikák jó részben a női Jokerként aposztrofálták a filmet, melynek cselekmény a 101 kiskutya története előtt ér véget, így a nézők joggal várhatták a folytatást. Emma Stone alakításában Szörnyella de Frász még odáig se jutott el, hogy kutyákat abuzáljon és bundájukból csúcs kabátokat gyártson, így van még hova (főleg lefelé) fejlődnie a karakternek.

Az Oscar-díjas színésznő véglegesítette szerződését a Disney-vel, így már semmi akadálya a második rész elkészítésének. Craig Gillespie rendező és Tony McNamara forgatókönyvíró egyaránt visszatér.

Az első film 220 millió dolláros nemzetközi összbevételt szerzett a pandémia alatt.

A Deadline szerint arról még nincs információ, hogy a Szörnyella folytatása exkluzív Disney+ megjelenés lesz, vagy mozikban is játszani fogják. Ez többek közt azért is fontos kérdés, mert Scarlett Johansson épp peres ügyet folytat a Disney-vel, amiért azok a Fekete Özvegy c. filmet saját streaming-platformjukon is megjelentették, így a produkció elesett egy csomó mozis bevételtől.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés