Hírek

Emma Stone őrült és stílusos Szörnyellának ígérkezik – Cruella előzetes

Cruella

2018-ban derült ki, hogy Emma Stone alakítja majd a Disney legújabb élőszereplős filmfeldolgozásának főszerepét; a Cruella rendezője Craig Gillespie.

Demóna óta nincs megállás, a Disney nem csupán megfilmesíti az összes animációs filmjét, de már a mellékszereplőket, és azon belül már a gonosz mellékszereplőket is előveszi, ha egy új élőszereplős filmet hozna tető alá. Ezúttal Szörnyella de Frász kerül sorra, hogy egy „eredettörténet” keretében nyomon kövessük, milyen volt ő, még mielőtt a dalmaták rémévé vált volna – az előzetes alapján pszichopata (a ’psycho’ jelzővel illeti önmagát), őrült, briliáns, stílusos, kívülálló és persze független, erős nő. A mostani, fiatal Szörnyella megjelenésében is kissé eltér majd az eredetitől, vagy akár Glenn Close 1996-ban, majd 2000-ben nyújtott alakításától és imidzsétől. Emma Stone Szörnyellája

bőrdzsekiben motorozós, punk-rock stílust kapott, mellé füstös szemekkel, vörös ajkakkal, a fekete-fehér haj viszont megmaradt.

Ami így első pillantásra kifejezetten jól fog állni a filmnek, az az 1970-es évek Londonja – a Cruella-ban ugyanis ebben az időszakban és e helyszínen fog megelevenedni előttünk a feltörekvő gonosz története. Stone egyébként elárulta, hogy kisgyerekként szörnyen félt Szörnyellától.

Az Én, Tonya és a Plasztik szerelem című filmeket is jegyző Craig Gillespie Jez Butterworth forgatókönyvéből dolgozott. A filmben mellett a főbb szerepekben látjuk majd Emma Thompsont, Dev Patelt és Mark Strongot is.

A tervek szerint a Cruella bemutatójára idén május 28-án kerül sor.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com