Hírek

Emma Stone újra a Kaliforniai álom rendezőjével dolgozik

Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán
Damien Chazelle és Emma Stone a Kaliforniai álom forgatásán

Damien Chazelle új filmje, a Babylon főszereplője valószínűleg az Oscar-díjas Emma Stone lesz.

2014 óta folyamatosan ontja a filmeket a mindössze 34 éves Damien Chazelle. A fiatal tehetség a Whiplashsel kezdett, majd második mozijával, a Kaliforniai álommal már be is zsebelhette a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat. Az első emberrel pedig újból képes volt nagyot alkotni: sokak szerint mesterhármast tett le az asztalra.

Chazelle épp egy Netflix sorozaton dolgozik, de már javában készíti elő új egész estés játékfilmjét.

Jelenleg támogató stúdió után néz, ami nem lehet akkora gond, mert bár Az első ember anyagilag nem volt sikeres, a rendező mégiscsak nagy névnek számít. A Lionsgate stúdió jelenleg a legesélyesebb a projektre.

Kaliforniai álom

A Kaliforniai álomban nyújtott alakításáért szintén akadémiai díjban részesített Emma Stone is lehet, hogy visszatér a Babylon kedvéért. Részleteket nem közöltek még a történetről, de azt rebesgetik, hogy a múlt századi Hollywoodban játszódik majd. Így még indokoltabbá válhat Emma Stone jelenléte.

A produkció kezdete valószínűleg 2020-ra esik. Addig Chazelle The Eddy című Netflix-sorozat enyhítheti a rajongók étvágyát – bár ennek sincs még bemutatódátuma.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya